Personal Branding voor werkzoekenden

Als je werk zoekt door te solliciteren ben je soms 1 van de honderden anderen die graag dezelfde functie willen vervullen. En alle mensen op Linkedin zijn ook al jouw concurrent. Hoe onderscheid jij je nog van al die anderen die (ogenschijnlijk) hetzelfde bieden als jij? Door jouw unieke combinatie in kaart te brengen! Iedereen is namelijk uniek. Personal branding gaat over jou, jouw échte zelf. Niet de ‘zelf’ die je hebt aangeleerd voor je werk, je beroep, je familie of je vrienden, maar jouw authentieke zelf. Over wat jij echt leuk vindt en waar je goed in bent. Ook jouw ‘scherpe randjes’; die persoonlijke kenmerken waar je soms zelf niet zo blij mee bent. Personal Branding gaat over jouw meerwaarde ten opzichte van anderen in hetzelfde vakgebied én over een authentieke profilering om jouw droombaan te vinden of zelfs te creëren.

Wat levert een goed Personal Brand op?

Een goed ‘personal brand’ zorgt ervoor dat je niet op je tenen hoeft te lopen. Je laat zien wie je bent en hoeft je niet anders voor te doen. Authenticiteit. Dat geeft energie en ambitie. Het maakt je aantrekkelijk voor anderen. En, daarmee kun je je gelijk onderscheiden van anderen in jouw vakgebied, tijdens sollicitaties en zeker bij open solliciteren. Het zorgt ervoor dat je op de plek komt waar je zijn wilt en de meeste toegevoegde waarde kun bieden.

Personal Branding workshops & coaching

Vaak is het best moeilijk om deze unieke combinatie voor jezelf te vinden want veel van jouw kwaliteiten vind je zelf heel vanzelfsprekend. Ook is het niet altijd makkelijk om jouw Personal Brand op de juiste manier te communiceren. Daarom werken we in de workshops samen aan het vinden van jouw unieke combinatie en/of het communiceren daarvan zoals in de Inspiratieworkshop Personal Branding.  In de Training Video Pitchen gaan we nog een stap verder gaan en leggen we jouw persoonlijke pitch vast in een professionele video die je op jouw Linkedin profiel kunt zetten en gebruiken bij sollicitaties. Uit eigen ervaring weet ik dat filmpjes als deze jou echt aantrekkelijker maken voor een nieuwe doelgroep. De rode draad in de verschillende workshops ben jijzelf, verhelderend, soms confronterend, en altijd inspirerend om mee aan de slag te gaan.

Ga je liever 1 op 1 met mij aan de slag om jouw Personal Brand helder te krijgen? Kies dan voor Personal Brand coaching.

“Inspirerende communicatie trainingen op niveau, waarbij ook gelachen wordt”. Dit is hoe Bernadette haar eigen trainingen omschrijft en hiermee slaat ze precies de spijker op zijn kop. Ik heb met weinig verwachtingen deelgenomen aan haar workshop “Personal branding” en ben blij verrast. Bernadette weet op een ongedwongen manier een groep mensen binnen no time in beweging te krijgen. Ik heb direct handvatten gekregen en ben ook echt aan het denken gezet. Met name het omarmen van de zogenaamde “scherpe randjes” was nieuw voor mij en is iets waar ik zeker mee aan de slag ga. Wat mij betreft is een training/workshop van Bernadette absoluut de moeite waard.

Jerney Steur - Over de vest (via LinkedIn)Beschikbaar ✰ regio 015 ✰ 24 - 32 uur ✰ ruime marketing- en onderzoekservaring

Ik heb de workshop ‘Personal Branding’ bij Bernadette gevolgd. Wat een eye-opener! Bernadette laat je door middel van verschillende oefeningen stevig nadenken over waar je passie ligt en waar je goed in bent. Ze heeft mij laten inzien waar mijn ‘niche’ ligt en hoe ik daarmee mijn eigen kansen kan creëren. Ik ben hier direct mee aan de slag gegaan en heb hierdoor al diverse leads lopen. Mede door Bernadette’s constructieve ‘recht door zee’ persoonlijkheid en de positieve uitkomst naar aanleiding van deze workshop, kan ik deze workshop aan alle professionals , die het heft in eigen handen willen nemen, aanraden.

Nathalie Huijbers (via LinkedIn)Multilingual Marketing PR Manager