Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Training Werkvormen

Voor trainers en docenten die professioneel en met plezier willen werken

Training voor inspirerend lesgeven

Als bevlogen trainer, docent, of leraar is het soms een uitdaging om je lessen echt inspirerend en interactief te maken, toch? Voel je je aan het einde van de dag uitgeput? Ondanks jouw inspanningen voor interactie, blijft het publiek stil en lijken je lessen vermoeiend voor hen.

Herkenbaar? Het is tijd voor verandering!

Onze training ‘Werkvormen: Actief, Leerzaam, Leuk’ biedt de oplossing. Ontdek hoe je boeiende lessen en trainingen ontwerpt die je deelnemers niet alleen waarderen, maar waar ze ook veel van leren. Met twee dagdelen, inclusief praktijkopdracht, brengen we jou de vaardigheden bij die nodig zijn voor een inspirerende en effectieve leservaring.

Maak korte metten met die vermoeiende dagen en laat je deelnemers actief betrokken zijn bij jouw lessen.

Klaar voor een nieuwe fase van energiek en effectief lesgeven? Meld je nu aan, samen met een groepje collega’s of vakgenoten, en ontwikkel de sleutelvaardigheden voor lesgeven die echt aanslaan!

Lekker actieve deelnemers

Wat is het resultaat van deze training didactische werkvormen?

Na het volgen van deze training, weet jij hoe je:
 • een training didactisch verantwoord en activerend kunt ontwerpen;
 • diverse werkvormen in kunt zetten voor jouw eigen vakgebied;
 • de training en werkvormen technisch en inhoudelijk kunt vormgeven.

Voor wie is deze creatieve werkvormen training geschikt?

 • Trainers
 • Docenten
 • Leraren
 • Trainingsacteurs
 • Coaches
 • Verder iedereen die les geeft of wil gaan geven

Liever niet dit…

Oefenen met werkvormen en interactie

In deze Werkvormen training oefenen wij met interactie en verschillende werkvormen. Sommige werkvormen ken je misschien al, maar je weet nog niet goed hoe je ze in kunt zetten voor jouw specifieke thema of doelgroep.

 

Deze interactie en werkvormen komen onder andere aan bod:

 • Kennismaken via beelden
 • Presentje delen
 • Op rij staan en verschillende toepassingen
 • Uitwisselen van leerwensen
 • Kiezen focus
 • Werken met stellingen en discussie
 • Schaaloefeningen doen
 • Energizers inzetten
 • Competitie oefeningen toepassen
 • Draai het om, anders kijken en doen oefeningen
 • Praktijkopdrachten inzetten

Trainer Bernadette Vrijling

Hoe bereiken we dit resultaat?

We bereiken dit resultaat tijdens de 2 losse dagdelen van 3 uur. Je gaat aan de slag met je eigen groep van maximaal 8 personen. We delen onze vragen en ideeën met elkaar. We denken met elkaar mee en inspireren elkaar. En natuurlijk deel ik meer dan 30 jaar praktijkervaring met inspirerend training geven met jullie!

 

Dagdeel 1 is gericht op het praktisch oefenen met mogelijke werkvormen. Zoals kennismakingswerkvormen, maar ook werkvormen gericht op kennisoverdracht en evaluatie.

Tijdens dagdeel 2 buig je jouw bestaande training effectief om naar een sprankelende live training. We leren van elkaar en ervaren in de praktijk wat wel en niet werkt.

Prijs

De prijs is € 1600 euro per groepje van maximaal acht personen voor deze inspirerende training van 2 dagdelen, dus een overzichtelijke € 200 euro per persoon. Deze prijs is exclusief de locatie- en verzorgingskosten. En inclusief de voorbereiding en de reis- en verblijfskosten van de trainer.

En heel fijn, vanaf 2020 is Aserto Training & Coaching BTW vrijgesteld en hoef je dus geen 21% BTW meer te betalen voor de trainingen, coaching en workshops die ik verzorg.

Aantal deelnemers
Maximaal 8 deelnemers, zodat er veel persoonlijke aandacht is. Je meldt je aan met een groepje collega’s, vakgenoten of netwerk-leden.

Tijdstip
Twee dagdelen van drie uur. Bij voorkeur plannen we deze buiten de files om, in de middag of avond

Liever individuele coaching?

Je kunt deze training ook als individuele coaching/training ontvangen! Dan zijn we 2 x 1 à 1,5 uur bezig. De prijs is afhankelijk van of we het live op locatie doen of online via Zoom. Klik voor meer informatie op 1 op 1 Coaching on the job voor trainers

“Ja, leuk, al die werkvormen, maar mijn deelnemers zijn techneuten, die houden niet van vaag gedoe” en “Ik moet in korte tijd veel kennis overdragen, ik heb geen tijd voor alternatieve werkvormen”. Vier uur en minimaal vijftien werkvormen later is Bernadette Vrijling erin geslaagd deze vooroordelen uit de wereld te helpen. Door deelnemers actief aan het werk te zetten en zelf als trainer meer achterover te leunen, leren ze efficiënter en effectiever. Maak de deelnemers zelf verantwoordelijk voor hun eigen leerproces.

We maakten op een speelse manier kennis met de theorie en voerden allerlei werkvormen uit. We bespraken hoe we die in onze eigen praktijk konden toepassen en ook de techneuten onder ons werden allengs enthousiaster. Knelpunten kwamen ter sprake, zoals omgaan met weerstand, lage energie, klagen over het management, gebrek aan structuur enzovoorts. Bernadette gaf ons vanuit haar eigen rijke trainerservaring diverse tips en ook was er ruimte om onderling tips en ideeën voor werkvormen uit te wisselen.

Alice van Gorp (via LinkedIn)

Redacteur, Trainer Schriftelijke en Mondelinge Communicatie, Docent Nederlands en Nederlands als tweede taal, Actrice

Het geven van een cursus is leuk en kan veel energie geven. Toch merk je soms dat het geven van de cursus meer energie kost dan dat het oplevert. De workshop ‘Werkvormen’ sluit goed aan bij de vooraf gestelde verwachtingen. Door vele verschillende werkvormen (zelfs meer dan de beloofde 15!) tijdens de workshop te ervaren, ondervond ik zelf wat deze manier van doceren met een cursist doet; de cursist wordt actief aan het werk gehouden. De workshop duurde drie uur en deze uren vlogen voorbij. Na drie uur hadden wij niet het gevoel dat we ‘al zo lang’ bezig waren en was er eigenlijk nog genoeg energie over om door te gaan. Een heel ander gevoel dan dat we wel eens in de ogen van onze cursisten zien…

Annegreeth Nijhof (via LinkedIn)

Beleidsadviseur crisisbeheersing bij de Veiligheidsregio Groningen

Ik heb een workshop ‘Werkvormen’ gevolgd bij Bernadette. Ik geef zelf workshops in The Work van Byron Katie. Ik had al 10x een beginnersweekend gegeven en op zaterdagmiddag was iedereen al overladen en konden de deelnemers eigenlijk niets meer opnemen. 
Nu heb ik met meerdere werkvormen gewerkt en ik stond er versteld van hoeveel makkelijker het ging. Ik hoefde zelfs weinig uit te leggen. De deelnemers hebben vooral zelf ontdekt en ze beheersten de stof veel sneller.

Hannah van der Wouw (via LinkedIn)

Facilitator The Work of Byron Katie

De training was echt geslaagd Bernadette Vrijling! Je bent een bevlogen docente, had een prettige groep deelnemers bij de training. Ik heb veel geleerd, heb kunnen oefenen met vele werkvormen! En niet onbelangrijk: ik heb ook echt gelachen tijdens de trainingsdagen! Nogmaals bedankt voor de geweldige training!

Tinneke Herfkens (via Linkedln)

Docent en auteur sociale zekerheid

Wat een fijne training! Allereerst heel veel handige en praktische tips. Daarna de meest waardevolle tips gekregen op mijn eigen training. Bernadette jouw persoonlijke begeleiding en enorme kennis zorgt na het volgen van deze training voor een vliegende start. Veel dank!

Yvonne Dings (via LinkedIn)

Beschikbaar | Interim Future Proof Business Support & enthousiaste coach voor managementondersteuners die willen groeien in hun rol

Bernadette kan ik omschrijven als een trainer met enorm veel energie, kracht en flexibiliteit. De manier waarop ze de training geeft, deelnemers begeleidt, overzicht houdt en switcht van trainer naar facilitator brengt enorm veel structuur en rust bij het oefenen. Dit is voor iedereen (ik incluis) echt heel prettig. Ik kan haar van harte als trainer aanbevelen. 

Berdine Segers (via LinkedIn)

Senior Trainingsacteur | assesments | coaching | Pro-Trainingsacteurs | Van lastig gesprek naar..... fijn om met elkaar te praten |

Even voorproeven?

Wil jij alvast een voorproefje van wat je straks allemaal zelf gaat doen in de Training werkvormen voor trainers?
Neem een kijkje bij mijn blogs over werkvormen

×