Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Werkvorm Buzzen

Voor: trainers, coaches, docenten, teamleiders
Doelen: creëert veiligheid, ondersteunt deelnemers die moeite hebben met het spreken in een groep, activeert alle deelnemers tegelijk en het geeft alle deelnemers spreektijd zonder dat het veel tijd kost.

Hoe doe je dit?

Buzzen is het in tweetallen uitwisselen. Bij deze werkvorm krijgen de deelnemers een duidelijke vraag waarover zij met een andere deelnemer in gesprek gaan. Na het buzzen kunnen de deelnemers hun gezamenlijke antwoord of elkaars reactie terugkoppelen in de groep. Het uitwisselen in tweetallen verhoogt de veiligheid. Daarnaast geldt dat doordat in tweetallen is voorgesproken het plenair terugkoppelen minder tijd kost.
Bron: 2KNOWHOW

Beoordeling van de werkvorm

Wat een fijne werkvorm vind ik dit! Heel simpel, en je bent meteen af van al die rondjes elke keer als je een oefening wilt nabespreken. Wat ik vooral heel prettig vind, is dat mensen die normaal ‘al denkend praten’ nu de kans hebben om hun reactie voor te bespreken. Dit komt de snelheid en ook de kwaliteit van hun plenaire reactie ten goede en is ook voor henzelf een veel fijnere ervaring dan meteen te moeten reageren.

Welke andere toepassingen van deze werkvorm gebruik jij? Laat een reactie hieronder achter.

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×