Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Waarom wil je een vierkantje zijn, als je zo’n prachtig rondje bent?

Toen ik bezig was met mijn afstudeerscriptie ‘klinische psychologie’ aan de Universiteit van Leiden en de zoveelste versie van mijn scriptie inleverde (nog uitgetypt door iemand met een elektrische typemachine…), motiveert mijn scriptiebegeleider mij om ook deze versie te herschrijven: “Je scriptie is nu een 7 waard, maar als je je schrijfstijl aanpast en minder ‘Telegraaf-achtig’ maar meer wetenschappelijk schrijft, krijg je zo een 8”. Dat heb ik niet gedaan. En dus ben ik niet ‘cum laude’ afgestudeerd.

Wat is ‘Telegraaf-achtig schrijven’?

Leuk om te lezen, met korte zinnen, makkelijke taal en voor iedereen te volgen. En ‘wetenschappelijk’? Moeilijke woorden, lange zinnen, samengestelde constructies? Is het 1 beter dan het ander? Nee, natuurlijk niet. Want het ligt aan de context, aan je omgeving, wat beter is.

Zo is het ook met jou!

Ben jij een ‘pietje precies’ dan gedij je heel goed in een omgeving waar men dit waardeert. Krijg je echter opdrachten als “Wil jij even ‘globaal’ uitzoeken hoe het zit met dit of dat” raak je in de problemen. Dat kun jij niet. Dat is niet jouw natuur.

Maar vaak vergelijk je jezelf met de verkeerde voorbeelden. En wil jij ook zo’n globaal type worden, of een makkelijke prater. Maar hoe je dit ook probeert, dit lukt je niet erg goed. Zo heb ik nooit meer in een universitaire omgeving gewerkt. En krijg ik vaak complimenten over mijn prettige schrijfstijl. Hoe erg is dat?

Workshop Personal Branding

In het Positief Groei programma zoeken we samen jouw unieke profiel. Waar liggen jouw kwaliteiten? En jouw ‘scherpe randjes’? Dit zijn vaak eigenschappen die je zelf graag anders zou zien, en die juist een belangrijke bijdrage leveren aan jouw unieke ‘personal brand’. Vervolgens ga je dit brand in de wereld zetten en er een passende omgeving en doelgroep bij zoeken en die actief benaderen.

Mijn naam is Bernadette Vrijling en ik werk als trainer, docent en coach. Ooit opgeleid als psycholoog en sinds 1991 zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Aserto training en coaching. Ik help mensen die graag zichzelf willen zijn, ook op hun werk of als ondernemer. Hier zet ik workshops Positieve psychologie voor in. Wil je echt stappen maken, dan is het Positief Groei programma iets voor jou.

Ook heb ik een driedelige videoserie gemaakt, waarin je zelf al aan de slag kunt gaan met positief omdenken en doen. Kijk op deze pagina om je aan te melden voor deze serie.

0 reacties

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×