Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

STAP 2 ‘IK WIL’
2-daagse fijne training

In de eerste stap IK BEN heb je eerlijk naar je huidige leven gekeken. Nu, in deze tweede stap IK WIL, neem je jouw eigen wensen serieus. Nu neem je besluiten. Want ieder besluit is tenslotte een gok. En als jij geen besluit neemt, neemt het leven vaak wel een besluit voor jou. Dan is het te laat voor kinderen krijgen, of zijn anderen al als ondernemer gestart met jouw idee…

Wat levert deze tweede stap IK WIL mij op?

Door jezelf in deze tweede stap IK WIL te helpen echte besluiten te nemen en zelfs al in werking te zetten, maak je stappen op weg naar je droom. Na afloop heb je:

 • Een realistisch actieplan gemaakt
 • Vanuit jouw eigen waarden, idealen en praktische wensen
 • Je kent de voor- en nadelen van jouw besluit
 • En hebt een overwogen keuze gemaakt
 • Jouw actieplan kent een:
  • Jaarplanning
  • Maandplanning
  • Weekplanning
 • En je weet wat je moet doen in de verschillende periodes om aan het eind van jouw planning je doel behaald te hebben

Het Positief Groei programma ©

Wat ga je allemaal doen?

Tijdens deze tweede stap IK WIL maak je in een training van twee dagen een concreet actieplan om jouw dromen uit te laten komen.

Bijvoorbeeld: hoe ga jij je werk nu idealiter inrichten? Of welke nieuwe, inspirerende taken wil je toevoegen aan je leven? Of wil jij naast je werk een eigen bedrijf beginnen? En ook dat gezin starten? Of juist minder werken? En toch meer verdienen? Op termijn een sportcamping in Zuid-Frankrijk? Zes kinderen? Een marathon lopen? Neem je eigen dromen serieus!

Waarom is deze tweede stap een Actieplan?

Omdat je vaak kunt blijven hangen is wensen, dromen en verlangen. Want zodra je die hebt geïdentificeerd komen alle “Ja maars” om de hoek kijken en houden je tegen. “Ja maar, wat nu als:

 • Ik helemaal niet geschikt ben voor die nieuwe taken?
 • Ik misschien wel uitgelachen word als ik mijn werk anders in wil richten?
 • Klanten mij helemaal niet weten te vinden?
 • Ik misschien helemaal geen goede vader of moeder ben?
 • Zzp’er zijn niet voor mij blijkt te werken?
 • Mijn sportcampingplan voor Zuid-Frankrijk mislukt?

Je werkt vanuit de principes van de Positieve Psychologie en doet veel verschillende oefeningen om duidelijke keuzes te maken en die droom nu echt uit te laten komen!

Onderwerpen zijn:

 

 • Dromen, wensen, verlangens helder maken
 • Waarden als leidraad nemen om keuzes te maken
 • Consequenties overzien
 • Hulpbronnen herkennen
 • Rescue plan maken voor valkuilen
 • Eerlijke feedback geven en ontvangen
 • Schrijfoefeningen
 • Ikigai inzichten toepassen

Nu ben ik me als coach en ondernemer gaan focussen. Bernadette is zeer doelgericht, positief kritisch, waarbij ze mij ruimte gaf om zelf te beslissen hoe ik zaken oppak en welke keuzes ik hierin wilde maken. 

Jeanneke Bruning (via LinkedIn)

Team-booster voor de zorg: helpt leidinggevende en teams naar betere samenwerking, verbinding, energie en plezier | Lid Raad van Advies Elle Mastermind | Licentiehouder bij Rendement van Geluk, Jeanneke Bruning Coaching

Dit boek ontvang je bij Stap 2, om je te inspireren en te activeren.

Boek Berthold Gunster

Data 2023

Natuurlijk start er ook in 2023 weer een Positief Groei programma. Ik weet alleen nog niet wanneer. Wil je een seintje zodra de data bekend zijn? Stuur dan een mail naar bernadette@aserto.nl, dan stuur ik je een mail zodra de data zijn ingepland.

Ook ruimte voor ontspannen

En natuurlijk is er naast alle onderwerpen ook ruimte voor:

 • heerlijk ontspannen op het strandje van de Mirnser klif
 • wandelen in het Rijsterbos samen of alleen
 • rusten in je persoonlijke slaapkamer met eigen badkamer
 • yoga of sporten (neem makkelijke (sport)spullen mee!)
 • Open haard stoken
 • lekker lezen
 • schrijven in een dankbaarheidsdagboek
 • persoonlijke 1 op 1 gesprekken

 

Helemaal jezelf zijn…

Bernadette Vrijling foto

IK WIL – BERNADETTE
Wat ik wil: mijn 60ste verjaardag in 2023 vieren met een heel weekend en daarna twee maanden op sabbatical – zonnepanelen – zoveel mogelijk mijn hond meenemen naar mijn werk – nog vaker creatief meedenken en doen met organisaties en personen – wel egels in mijn tuin, maar geen ratten – meer tijd nemen om te zwemmen in mijn zwemvijver – en een hybride auto.

Meer weten over mij? Kijk hier.

×