Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

STAP 1 ‘IK BEN’
4 dagen helemaal voor jezelf

Tijdens deze eerste stap maak je met humor en mildheid de balans van jouw huidige leven op. Je erkent je mooie kanten en je denkt je ‘scherpe randjes’ om tot kwaliteiten en talenten.

Wat levert deze eerste stap IK BEN mij op?

Door jezelf in deze stap alle ruimte te geven jezelf te onderzoeken, heb je na afloop de volgende dingen op een rijtje:

 • Je kent jezelf met positief zelfrealisme
 • Je waardeert jouw eigen kwaliteiten en talenten
 • Je maakt de balans op, wat bevalt me prima aan mijzelf en mijn leven?
 • Je ‘omarmt’ ook jouw ‘scherpe randjes’ (zie kader) en ziet welke mooie kant er ook aan zit
 • En je bepaalt waar jij graag dingen wilt veranderen of afscheid van wilt nemen?

  Je kunt nu ook beter onderscheid maken tussen wat echt vanuit jouzelf komt en wat vanuit jouw omgeving (bijvoorbeeld: Heb jij zelf interesse in geschiedenis? Of is het omdat je zulke hoge cijfers ervoor kreeg? Of omdat jouw ouders graag geschiedkundige programma’s kijken?)

  Het Positief Groei programma ©

  Wat ga je allemaal doen?

  Deze eerste stap neem je in de vorm van een vier- daagse retraite op een geweldige locatie in de natuur.  Hier doe je veel verschillende oefeningen om dichter bij jezelf te komen. We werken vanuit de principes van de Positieve Psychologie en onderwerpen zijn:

   

  • Kwaliteiten in kaart
  • Waarden die voor jou belangrijk zijn
  • Eigen leerstijl ervaren
  • Eerlijke feedback geven en ontvangen
  • Inspiratiebronnen ontdekken
  • Scherpe randjes in kaart
  • Ambities eerlijk op een rijtje, qua werk, qua gezin, qua maatschappelijke betrokkenheid, qua sociaal leven
  • Keuzes maken
  • Schaamtes in beeld
  • Leren bluffen
  • Schrijfoefeningen
  • Lichaamsgerichte werkvormen
  • Ikigai inzichten
  • Video pitch maken: DIT BEN IK!

  Scherpe randjes???

  Scherpe randjes

  Scherpe randjes noem ik die dingen van jou waar anderen op af kunnen haken, waar je bij sollicitaties op afgewezen kunt worden en waar je soms zelf niet al te blij mee bent. En… die ook altijd een prachtige en interessante kant heeft! Bijvoorbeeld: introvert karakter, autisme, digibeet, kort lontje, ADHD, echt avondmens zijn etcera

  Waarom een retraite als eerste stap om helemaal jezelf  te kunnen zijn, ook op het werk?

  Omdat je eerst naar binnen moet gaan. Jezelf een beetje moet afsluiten van de invloeden en gedachten van anderen om te komen bij wie jij echt bent, ten diepste. Dit is een mooi proces, maar ook kwetsbaar en soms enigszins pijnlijk. Je bent vaak niet (helemaal) geworden wie je had gedacht dat je zou worden. Ook voldoe je niet aan alle (zeer verschillende) verwachtingen van de mensen om je heen. In deze stap kijk je eerlijk naar jezelf. En maak je de balans op met humor en mildheid.

  Heerlijke retraite in Gaasterland

  In 10 dagdelen is er naast alle onderwerpen ook ruimte voor:

  • heerlijk ontspannen op het strandje van de Mirnser klif (400 meter afstand zie foto 1)
  • wandelingen in het Rijsterbos (200 meter verderop) samen of alleen foto 2 (wandelschoenen of kaplaarzen, altijd handig!)
  • rusten in je persoonlijke slaapkamer met eigen badkamer (foto 4)
  • yoga of sporten (neem makkelijke (sport)spullen mee!)
  • Open haard stoken (foto 5)
  • lekker lezen
  • schrijven in een dankbaarheidsdagboek
  • persoonlijke 1 op 1 gesprekken

  Data 2023

  Natuurlijk start er ook in 2023 weer een Positief Groei programma. Ik weet alleen nog niet wanneer. Wil je een seintje zodra de data bekend zijn? Stuur dan een mail naar bernadette@aserto.nl, dan stuur ik je een mail zodra de data zijn ingepland.

  Locatie

  De Witakker
  Marderleane 3
  8572 WG Rijs
  En heel fijn! Deze locatie is volledig rolstoel toegankelijk!

  Boek Aukje Nauta

  Dit boek ontvang je meteen als welkomstcadeau bij inschrijven! 

  Kun jij de vragen beantwoorden; Wie ben ik? Wat kan ik? Als je dat niet kunt, leert Bernadette jou wat wél het antwoord is!
  En niet alleen leerde zij mij om mijn talenten en passie beter te (h)erkennen en  benoemen, maar vooral dat ook zo te verwoorden dat ik mezelf veel beter kan ‘verkopen’.
  Daarnaast is het een eyeopener voor mij, dat mijn vanuit passie ontwikkelde talenten, kennis en vaardigheden én mijn scherpe kantjes (die mij juist MIJ maken) geen losse componenten zijn,  maar bouwstenen die ik heel goed kan stapelen. Of dat ik juist de keus kan maken om in mijn leven op meerdere sporen tegelijk actief te zijn.

  Carla Knorren (via LinkedIn)

  Auteur, vormgever en spiritueel wegwijzer met Dansen met je ziel en Schatkamer

  Rond Groen Vinkje Pictogram, Knop, Vinksymbool Op Witte Achtergrond Vector Illustratie - Illustration of vorm, zaken: 164215353 Levert meer op dan vakantie
  Rond Groen Vinkje Pictogram, Knop, Vinksymbool Op Witte Achtergrond Vector Illustratie - Illustration of vorm, zaken: 164215353 Uniek programma, start 1 keer per jaar
  Rond Groen Vinkje Pictogram, Knop, Vinksymbool Op Witte Achtergrond Vector Illustratie - Illustration of vorm, zaken: 164215353 Gegarandeerd resultaat, niet goed geld terug 

  Helemaal jezelf zijn…

  Bernadette Vrijling foto

  IK BEN – BERNADETTE
  Wie ik ben: psycholoog, een emphatische en ontspannen trainer die echter ook de confrontatie niet schuwt, coach en ondernemer. En óók een alcoholiste die niet meer drinkt – hondenliefhebber – duurzaamheidsfan – vuurwerkhater – strijdvaardig karakter – creatief denker, fanatiek lezer die vaak drie boeken tegelijk leest, goede vriendin en soms een zeikerige buurvrouw.

  Meer weten over mij? Kijk hier.

  In een hele mooie, inspirerende training heb ik mijn kwaliteiten én scherpe randjes nog beter leren kennen en benoemen en die ik nu ook gericht kan inzetten. Bernadette is als trainster en als mens – want volgens mij volkomen authentiek – begeesterd en bevlogen. 

  Anke Verbraak (via LinkedIn)

  Senior reorganisatie-adviseur, senior HR-adviseur, coach/stresscounselor, auteur van de thriller Water en wolfskers

  Door bepaalde vragen denk je na over wat je echt bezighoudt en door verdiepingsvragen van Bernadette en de mede cursisten kreeg ik nog meer inzichten. Ik zou iedereen aanraden die op het punt staat om een verandering in zijn werk leven te maken dit te volgen. Het levert je mooie inzichten op!

  Gerda Rolaff (via LinkedIn)

  Rouw- en (verborgen)verlies coach / verlies hartgezondheid / Hartritueel ‘Heel je hart’ / trainer / spreker / Lid NOBCO

  Ik vond het heel fijn om mijn verhaal te kunnen vertellen en  feedback te krijgen. Super hoe helder je dingen ziet en terugkoppelt. 

  Philipien van Huet (via LinkedIn)

  Coördinator Communicatie Cultuurkust

  Bernadette geeft praktische adviezen en heeft een duidelijke werkwijze maar laat ook veel vrijheid over voor eigen inbreng. Haar adviezen zijn to the point waarmee je direct mee aan de slag kan. Ook staat Bernadette altijd klaar met raad en daad voor ad hoc vragen. 

  Petra Vermeulen -Tiemissen (via LinkedIn)

  Kledingadvies die perfect bij jou en jouw functie past.

  ×