Personal Branding voor ondernemers

Als ondernemer wil je je onderscheiden van alle anderen. Dit doe je door jouw unieke combinatie in kaart te brengen. Iedereen is namelijk uniek. Personal branding gaat over jou, jouw échte zelf. Niet de ‘zelf’ die je hebt aangeleerd voor je werk, je beroep, je familie of je vrienden, maar jouw authentieke zelf. Over wat jij echt leuk vindt en waar je goed in bent. Ook jouw ‘scherpe randjes’; die persoonlijke kenmerken waar je soms zelf niet zo blij mee bent. Personal Branding gaat over jouw meerwaarde ten opzichte van andere ondernemers in hetzelfde vakgebied én over een authentieke profilering voor je doelgroep.

Wat levert een goed Personal Brand op?

Een goed ‘personal brand’ zorgt ervoor dat je niet op je tenen hoeft te lopen. Je laat zien wie je bent en hoeft je niet anders voor te doen. Authenticiteit. Dat geeft energie en ondernemingslust. Het maakt je aantrekkelijk voor anderen. En, daarmee kun je je gelijk onderscheiden van anderen in jouw vakgebied. Het zorgt ervoor dat je op de plek bent waar je zijn wilt en de meeste toegevoegde waarde biedt.

Personal Branding workshops & coaching

Vaak is het best moeilijk om deze unieke combinatie voor jezelf te vinden want veel van jouw kwaliteiten vind je zelf heel vanzelfsprekend. Ook is het niet altijd makkelijk om jouw Personal Brand op de juiste manier te communiceren. Daarom werken we in de workshops samen aan het vinden van jouw unieke combinatie en/of het communiceren daarvan zoals in de Inspiratieworkshop Personal Branding.  In de Training Video Pitchen gaan we nog een stap verder gaan en leggen we je business, sales of personal pitch  vast in een professionele video voor marketing communicatie doeleinden. De rode draad in de verschillende workshops ben jijzelf, verhelderend, soms confronterend, en altijd inspirerend om mee aan de slag te gaan.

Ga je liever 1 op 1 met mij aan de slag om jouw Personal Brand helder te krijgen? Kies dan voor Personal Brand coaching.

Nog niet zolang geleden maakte ik kennis met Bernadette Vrijling die mij vervolgens uitnodigde als gast om een workshop bij een klant te volgen. Ik heb Bernadette ervaren als een professional en zeer deskundig die met humor de mindset van de aanwezigen weet te roeren op het gebied van branding. Ik herkende heel veel uit mijn vakgebied als imagoprofessional. Zij weet je goed een spiegel voor te houden en zelf op zoek te gaan waar jouw kansen en uitdagingen liggen en ook jouw ‘scherpe randjes’ ; zoals zij dat zo mooi verwoordt; oftewel – de valkuilen – Ik wil Bernadette dan ook van harte aanbevelen.

Lorenzo Homoet (via LinkedIn)Imago styling en advies, Kleur- Stijlopleidingen

Ik heb bij Bernadette de training Video Pitchen gevolgd. Ik vond het doodeng, want dit lag echt buiten mijn comfortzone. Bernadette gaf me van tevoren ‘huiswerk’ en daardoor werd ik aan het denken gezet en het gaf me inspiratie voor mijn eigen video. De focus werd hierdoor op de voor mij belangrijke zaken gelegd en het werd me al snel duidelijk dat ik me niet met die randzaken bezig moest houden, want daarvoor had ik Bernadette en haar videoman; Diets Dijkstra tenslotte. In de sessie met Bernadette werd steeds meer duidelijker wat mijn boodschap was en hoe die vorm gegeven moest worden. Door de ontspannen sfeer en het fijne gevoel dat ik kreeg tijdens de sessie werd ik ook meer ontspannen en kon ik mezelf zijn en juist dát wisten Bernadette en Diets goed vast te leggen. Toen de opname gemaakt moest worden, was niks te veel. Er zijn verschillende shots gemaakt in verschillende ruimtes. Ik ben dan ook erg blij met het eindresultaat. Ik krijg al van de nodige complimenten dat mensen de video zo leuk vinden; zo helemaal mij! Dus mijn doel is zeker behaald.

Chantal Mook (via LinkedIn)Online office manager

Erg leuke en leerzame sessie met Bernadette gehad tijdens de IkStartSmart bijeenkomst over Personal Branding van de Kamer van Koophandel. Bernadette helpt je een beter beeld te krijgen van je persoonlijke USP’s en hoe je deze effectief kunt communiceren.

Frans Voskuil Online development manager (via LinkedIn)