MyMethods workshop; werken met actieve werkvormen

In deze MyMethods workshop maak je kennis met minimaal 15 werkvormen, die je zelf kunt toepassen in jouw eigen werk, van ‘Op rij staan’ en ‘Landkaart’ tot ‘Dobbelen welke vraag we behandelen’. De workshop duurt 3 uur en is geschikt voor iedereen die met (groepen) mensen werkt en ze wil stimuleren en inspireren.

Je leert

  • Snel tot resultaten komen met een groep, door volledige betrokkenheid van alle aanwezigen,
  • door het gebruik van veel verschillende werkvormen,
  • waardoor er als deelnemer altijd werkvormen zijn die voor jou persoonlijk ideaal zijn (jouw leerstijl raken),
  • en je de groepsbijeenkomst behalve als heel prettig, ook als heel effectief ervaart.

MyMethods werkvormen

Veel werkvormen kun je vinden in Het Groot Werkvormen boek en op de website van MyMethods. Maar als je bent zoals ik, vind je het fijn om het éérst zelf te ervaren, voordat je inspiratie uit boek en website haalt.

Prijs

De prijs voor deze MyMethods workshop is € 125,- per persoon (exclusief BTW).

Data en tijden

In 2020 organiseer ik weer twee MyMethods Workshops. Een bij 2KnowHow in Leiden. En een bij ONE PLANET op het Stationsplein 14-16, 3818 LE in Amersfoort (tegenover het station van Amersfoort, maar ook gratis parkeergelegenheid). Meld je alvast aan, dan plannen we de datum in overleg.

Aanmeldformulier Workshop MyMethods

Mymethods is een overzichtelijk en effectieve manier om meer rendement uit een training te halen. Het heeft mijn kijk op trainingen veranderd.

De workshop “My Methods” gaf Bernadette met bezieling en humor. Dit maakte het tot een inspirerende ervaring in het werken met verschillende methoden en technieken voor het coachen en begeleiden van individu/teams/organisatie!

Het geven van een cursus is leuk en kan veel energie geven. Toch merk je soms dat het geven van de cursus meer energie kost dan dat het oplevert.
De workshop My Methods sluit goed aan bij de vooraf gestelde verwachtingen. Door vele verschillende werkvormen (zelfs meer dan de beloofde 15!) tijdens de workshop te ervaren, ondervind je zelf wat deze manier van doceren met een cursist doet; de cursist wordt actief aan het werk gehouden. De workshop duurde drie uur en deze uren vlogen voorbij. Na drie uur hadden wij niet het gevoel dat we ‘al zo lang’ bezig waren en was er eigenlijk nog genoeg energie over om door te gaan. Een heel ander gevoel dan dat we wel eens in de ogen van onze cursisten zien.
My Methods biedt een boek, een internetpagina en een app. Vele manieren om de honderden werkvormen te vinden, genoeg om een passend programma te vullen. De zoekfunctie / filter op de internetpagina kan daarbij met name nuttig zijn.

“Ja, leuk, al die werkvormen, maar mijn deelnemers zijn techneuten, die houden niet van vaag gedoe”
“Ik moet in korte tijd veel kennis overdragen, ik heb geen tijd voor alternatieve werkvormen”
Drie uur en vijftien werkvormen later is Bernadette Vrijling erin geslaagd deze vooroordelen uit de wereld te helpen. Door deelnemers actief aan het werk te zetten en zelf als trainer meer achterover te leunen, leren ze efficiënter en effectiever. Maak de deelnemers zelf verantwoordelijk voor hun eigen leerproces.

We maakten op een speelse manier kennis met de theorie en voerden allerlei werkvormen uit. We bespraken hoe we die in onze eigen praktijk konden toepassen en ook de techneuten onder ons werden allengs enthousiaster. Knelpunten kwamen ter sprake, zoals omgaan met weerstand, lage energie, klagen over het management, gebrek aan structuur enzovoorts. Bernadette gaf ons vanuit haar eigen rijke trainerservaring diverse tips en ook was er ruimte om onderling tips en ideeën voor werkvormen uit te wisselen.

Ik heb een workshop MyMethods gevolgd bij Bernadette. Ik geef zelf workshops in The Work van Byron Katie.
Ik heb al 10x een beginnersweekend gegeven en op zaterdagmiddag was iedereen al overladen en konden de deelnemers eigenlijk niets meer opnemen.
Deze keer heb ik met meerdere werkvormen gewerkt en ik stond er versteld van hoeveel makkelijker het ging. Ik hoefde zelfs weinig uit te leggen. De deelnemers hebben vooral zelf ontdekt en ze beheersten de stof veel sneller.