Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

LIVE OF ONLINE? Je DISC type geeft antwoord

Studenten en cursisten van mij weten ondertussen wel hoe enthousiast ik ben over online training geven en ontvangen. Daar wil ik ook graag mee doorgaan. Tot mijn teleurstelling echter denken mijn opdrachtgevers hier anders over…

Hoe kan dit?
In een interessant gesprek met een medewerker hoog in de boom bij ABNAMRO Nederland, zag ik ineens het licht. Zij vertelt mij hoe de bank iedereen nog steeds online laat werken. Een zeer groot deel van de medewerkers is hier erg tevreden over. Betere balans werk en prive. Geen eindeloze reistijd en files meer.

Interview RTL Nieuws:

“Minder dan 4 procent van onze mensen wil fulltime terug naar kantoor”, zegt Marjolijn Goense, Hoofd Facility Management bij ABN Amro en lid van in het projectteam dat bekijkt hoe de hoofdkantoren van de bank vanaf nu moeten gaan werken. “We bekijken nu hoe we het nieuwe kantoor vorm moeten gaan geven.”

Voor ABNAMRO zelf is het ook heel fijn! Want onderzoek wijst uit dat de productiviteit van de ABNAMRO medewerkers het afgelopen 1.5 jaar omhoog is gegaan! Ze gaan dus ook bezig met het afstoten van kantoren en parkeerterreinen en besparen daarmee nog veel meer kosten (hoewel ze dat in het RTL interview nog niet toegeven).
WIN – WIN – WIN

Waarom willen mijn klanten dan niet online blijven werken?

Het verschil zit hem in je DISC type. Type rood en blauw (rationeel en logisch denkend, zoals veel bank medewerkers) ziet allemaal voordelen en gedijt er ook prima bij om lekker efficiënt online aan de slag te zijn. Terwijl type geel en groen heel relatiegericht smacht naar persoonlijk contact, huggen, samen appeltaart eten en weer gezellig samenzijn. Wil jij jouw DISC type weten? Doe hier een test.

En tja, die laatste typen zijn heel veel te vinden onder jobcoaches, loopbaancoaches en klantcontact medewerkers (mijn doelgroepen).

Workaholic, dromer, kluizenaar of sociale vlinder – welk type thuiswerker ben jij?

Een andere indeling is om te checken of jij een workaholic, dromer, kluizenaar of sociale vlinder bent? Ga hier naar het artikel en de test. En kijk welke tips jou zullen helpen om zowel veel werk te verzetten als je werk-privé balans te bewaken.

Zelf ben ik duidelijk zowel rood als blauw, en herken ik me wel in de workaholic. Ik moet inderdaad alert blijven om pauzes te nemen, en niet door te blijven werken. Gelukkig helpt mijn hondje Angel hier heel goed bij! Lekker uitwaaien op de hei of het strand na een online lesdag is heerlijk, en daar heb ik dan ook tijd voor nu ik niet meer uren in de file zit na een trainingsdag.

Gezocht!
Wie heeft dus nog een lekkere rode of blauwe doelgroep voor mij om online trainingen voor te verzorgen? Ik hoor het graag via bernadette@aserto.nl

Mijn naam is Bernadette Vrijling en ik werk als trainer, docent en coach. Ooit opgeleid als psycholoog en sinds 1991 zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Aserto training en coaching. Ik werk met mensen die graag blijven leren en zichzelf ontwikkelen. Daarom specialiseer ik mij in actieve werkvormen voor trainers, docenten en coaches. Want gebruik van verschillende werkvormen maakt leren leuk en makkelijk! Kijk hier voor mijn aanbod.

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×