Duur: 1 dag

Voor wie?
Medewerkers van een Klanteninformatie Centrum en Woonwinkel.

Achtergrond
De medewerkers van Klanteninformatie Centrum krijgen een steeds prominentere plaats in de woningcorporatiebranche. Dit heeft te maken met een aantal ontwikkelingen.

Allereerst worden door verdergaande reorganisaties bij woningcorporaties taken steeds verder gespecialiseerd. Bovendien worden klanten mondiger en hebben hogere verwachtingen van de servicegraad van een woningcorporatie zodat er van alle kanten hogere eisen aan de professionaliteit van de corporatie medewerker gesteld worden

Inhoud
Tijdens de training nemen we het totale klantencontact onder de loep, vanaf de klantgerichte ontvangst, via het doorvragen naar het doel van het klantenbezoek, naar het geven van heldere informatie binnen gestelde grenzen (bijvoorbeeld de beschikbare tijd voor een klant bij het uitzoeken van een keukenblad) naar het afsluiten van het gesprek en het afscheid nemen.
Ook besteden we ruim aandacht aan de wachtende klant, en hoe deze wachttijd zo aangenaam en acceptabel mogelijk te maken.

Overige informatie
Door zelf ingebrachte rollenspelen en praktische oefeningen worden de deelnemers zich bewust van hun huidige werkwijze en de voordelen van de nieuwe aanpak. Het tweede dagdeel van de training werken we samen met een professionele acteur, en bij voorkeur op de eigen werkplek.

Maximaal aantal deelnemers
10 personen.