Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Jubileum blog deel 6 ‘Lang gekoesterde wens gaat in vervulling’

In mijn vorige blog beschrijf ik hoe ik tijdens mijn sabbatical in het buitenland met dieren werk en besluit dat mensen toch ‘meer mijn ding zijn’. Echter, bij thuiskomst kom ik erachter dat ik amper nog een bedrijf heb… Tijd voor weer een nieuwe start!

Frisse blik

Door mijn jaar sabbatical kom ik erachter dat ik trainingen geven aan mensen het allerleukste vind. Ik stort me daar met hart en ziel in en ga op die weg verder. Tegelijk heb ik ook veel meer waardering en interesse in de natuur gekregen, en het bevalt me niet meer dat ik zo hoog boven de grond woon in mijn vijfkamer appartement in Den Haag. Maar eerst maar weer even Aserto opstarten, want het blijkt dat oude opdrachtgevers tijdens mijn sabbatical andere trainers hebben ingezet waarmee ze verder willen gaan. Oeps…

Woningcorporatie De Alliantie

Gelukkig zijn twee opdrachtgevers mij niet vergeten: allereerst woningcorporatie De Alliantie waar ik verder kan met agressietrainingen verzorgen. Deze training is bedoeld voor de medewerkers en is op locatie  zoals aan de balie, de telefoon, in woningen of op de galerij van flatgebouwen. Reuze interactief en praktisch en ik voel me nauw betrokken bij deze corporatie.

ISBW

Time Management 🙂

De tweede opdrachtgever is ISBW Opleiding en Training, een opleidingsinstituut voor sociale en bedrijfswetenschappen dat mbo-, hbo-, post-hbo- en bacheloropleidingen aanbiedt. Voor hen verzorg ik veel trainingen ‘Time Management’ en ‘Situationeel Leidinggeven’. Ook leuk, omdat in zo’n open inschrijving altijd heel gemotiveerde deelnemers zitten die veel willen leren. Dit soms in tegenstelling tot incompany trajecten waar mensen verplicht naartoe moeten, dan moet je de deelnemers eerst ‘verleiden’ om mee te doen…

Verlies

Tot mijn grote verdriet overlijdt in deze periode mijn hond Flosje. Zij kwam in mijn leven als 5-jarig hondje toen ik startte met Aserto en is nu ondertussen 18 jaar. Een mooie leeftijd voor een hond, maar een peilloos verdriet voor mij om haar los te laten.

Casja

Nieuwe hond

Na een periode van diepe rouw, waarin ik helaas ook weer alcohol drink, besluit ik dat het tijd is voor een nieuwe hond in mijn leven. Ik ga naar het Haags Dierenasiel on ontmoet daar Casja, een prachtige combinatie van herder en beagle van één jaar oud. Casja is als pup door haar vorige eigenaren in een dierenwinkel gekocht en schromelijk verwaarloosd. Ze is nooit buiten geweest, heeft geen enkele opvoeding gehad en is niet zindelijk. Wel is ze afwisselend geslagen en doodgeknuffeld, en die afwisseling is nog veel erger dan alleen geslagen worden… “Casja is bang en vertrouwt de wereld niet”, zeggen ze in het dierenasiel. Daarom noem ik haar Cassandra, in mijn beleving de naam van een strijdbare vrouw. Hopelijk krijgt Casja daar iets van mee…

Liefde op het eerste gezicht

Casja en ik houden vanaf het eerste moment van elkaar, en ze is ook totaal niet bang voor mij. Aha, denk ik, ze hebben schromelijk overdreven daar in het dierenasiel. Maar al snel blijkt dat ik de enige op de wereld ben voor wie Casja niet bang voor is. Zelfs mijn moeder, die mee was toen ik kennismaakte met Casja, blijft eng voor deze hond. Daarom ga ik meteen op twee puppytrainingen tegelijk en stop ik al mijn tijd en energie in deze prachtige hond die een tweede kans verdient.

Nieuwe grond onder mijn voeten

Ik ga zelfs verhuizen naar de Veluwe om Casja lekker de ruimte te geven in een grote tuin. Maar ook voor mijzelf is het heel belangrijk om vaste grond onder mijn voeten te voelen. Iets waar ik na mijn sabbatical zo’n behoefte aan blijk te hebben.

Eigen kantoor

Grote wens komt uit

Maar het allerbelangrijkste is toch dat een grote wens uitkomt, een eigen trainingsruimte! Al jaren vind ik de omgeving waarin een training zich afspeelt superbelangrijk. Voor de sfeer, voor de veiligheid, voor de lol en voor het gevoel van een feestje. Helaas is dat bepaald niet het geval bij alle professionele trainingslocaties en heb ik daar altijd van alles op aan te merken. En nu krijg ik de kans om het zelf beter te doen. Ik grijp die kans met twee handen aan.

Eigen trainingsruimte

Training in de tuin!

De prachtige locatie die ik huur in Voorthuizen, heeft een groot woongedeelte met twee badkamers en drie slaapkamers. Het kantoorgedeelte bestaat uit een kantoorruimte, een aparte trainingsruimte en nog eens twee badkamers/toilet. En omdat er in dit gedeelte ook een aparte ingang is, kan ik de helft van de huur opvoeren als bedrijfskosten.
Een leuke periode breekt aan met lekker shoppen naar leuke meubels en accessoires voor trainingsruimte. Stoelen, tafels, mooi servies van Xenos, en lekkere lunch mini’s van de groothandel. Ik heb ook al meteen cursisten, die het vooral super vinden om lekker buiten in de afgesloten tuin hun training te krijgen.

Veel werk

Al snel blijkt dat ik het behoorlijk onderschat heb, om naast trainingen geven, ook een eigen locatie te onderhouden. Wat me vooral tegenvalt is dat je altijd alles netjes moet hebben, de parkeerplaatsen, de tuin en al die badkamers…

Toch zijn Casja en ik hier heel gelukkig. We wandelen volop in het bos dat zich op loopafstand bevindt. En Casja  is dol op de konijnen in de omgeving.

ONDERNEMERSTIP 6:
Zie het leven als een experiment, ga altijd door met optimaliseren van je leven en je werk – en geniet van deze ontdekkingstocht.

Neefje

Ook mijn zus begint een heel nieuwe levensfase in deze periode. In 2004 wordt mijn neefje David geboren. Mijn moeder verkoopt haar eigen bedrijf, een Yves Rocher winkel in Leiden, en verheugt zich samen met mijn stiefvader Gerard op een druk en afwisselend leven. Helpen bij mijn trainingsbedrijf in Voorthuizen naast heerlijk oppassen en oma zijn voor David.

Vooruitkijken

Ik sla nu even een maandje over, en in september komt mijn volgende blog. Hierin beschrijf ik dat ik na slechts een heel korte periode happy in mijn trainingsruimte, mijn werk stilvalt, de uitgaven toch hoog blijken en dit het begin blijkt van een periode van grote persoonlijke verliezen…

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

4 Reacties

 1. carla knorren

  Beste Bernadette,
  Kijk, dat vind ik dus zo knap van jou, JE DOET. en mocht het niet helemaal gaan zoals gepland dan kijk je analytisch achterom en gaat DOOR.
  Ik vind je moedig en inspirerend.
  Groet carla

  • Bernadette

   Ha Carla,
   Wat lief van je! Dankjewel. Ik ben een doener, een echte DISC rood en dat combineer ik met DISC kleur blauw, plannen maken en analyse. Die combinatie is voor een ondernemer goud waard.
   Groetjes,
   Bernadette

 2. Joost van Meeteren

  Hallo Bernadette,

  Het aardige aan deze 6e blog is dat je duidelijk maakt dat ondernemen onverwachte zorgen brengt, zoals bij jou het onderhoud aan werkruimte en omgeving.

  Je brengt duidelijk over dat je dromen hebt, je vindt de ideale werkruimte in de natuur om trainingen buiten te verzorgen.
  Helemaal hip door de covid. Hou die manier van trainen erin als het even kan.

  En inderdaad, ondernemen betekent durf hebben om jezelf voortdurend te ontwikkelen, met een evenwicht tussen wat jij persoonlijk van waarde vindt en waar jij als ondernemer voor staat en graag mee aan de slag wilt.
  Ik wens je een goede en gezonde zomer toe.

  Gr. Joost,
  De WebsiteMaker + De FotoMaker + De TekstMaker die jou een onderscheidende en duurzame website gunt

  • Bernadette

   Ha Joost,

   Dankjewel voor je leuke reactie op mijn blog. En ja, je vat het super goed samen. Dat is ondernemerschap. Blijven proberen. Soms zit je onverwacht goed, soms gaat het precies zoals gepland en soms valt iets tegen. En dan ga je weer door. Jij ook een goede zomer!
   Groetjes,
   Bernadette

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×