Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Jubileum blog deel 10 ‘Huidige stand van zaken en op naar de toekomst!’

In mijn vorige blog beschrijf ik hoe ik in 2014 terugkeer naar mijn roots als docent Toegepaste Psychologie bij Capabel Hogeschool. Daarnaast tuinier ik me suf als tuinvrouw Bernadette, zowel in Den Haag als in Ermelo. En jawel… een nieuwe hondenliefde in pup Angel! Maar dat is nog niet alles. Ik ben eigenlijk in overdrive, en doe zeer veel nieuwe zaken.

Personal Branding

Tussen al deze activiteiten door, heb ik mij vanaf 2014 ook gespecialiseerd in Personal Branding. Ik heb hier zelf heel veel baat bij gehad, toen ik onderzocht wat mijn volgende werkstappen moesten zijn. Wat past echt bij me en wat niet?  De inzichten, opgedaan uit talloze boeken en alle trainingen die ik heb gevolgd, wil ik nu ook graag delen met andere werkzoekenden of Zzp’ers die zichzelf opnieuw willen uitvinden. Het is meteen een mooi succes! Zowel mijn Personal Branding trainingen als de coachings lopen goed.

Creatief overzicht workshop

Werkvormen trainer 2KnowHow

Een andere mijlpaal in deze periode is de kennismaking met 2KnowHow, notabene via mijn zus die mij een gratis workshop tipt! Na de gratis workshop maak ik kennis met zoveel leuke en interessante werkvormen, dat mijn hele manier van trainen verandert. In ruil voor verder verdieping, opleiding en coaching op dit gebied ga ik aan de slag als werkvormentrainer. Ik leer andere trainers en coaches werken vanuit werkvormen, in plaats van alleen vanuit inhoud. Een nieuwe wereld gaat voor mijzelf open en ook die deel ik graag met anderen.

Media Academie Hilversum

In 2014 start ik als trainer ‘Onderhandelingstechnieken’ bij de Media Academie in Hilversum. Alweer zo’n pareltje dat zich richt op medewerkers in de mediabranche. En jawel, in een prachtig pand op het Media Park. Erg leuke omgeving om te werken, zo aan de Mies Bouwman Boulevard, de Rudi Carrelllaan en de Bart de Graafweg. Juist omdat ik NIET in de branche zit kan ik de mensen veel beter helpen afstand te nemen van hun dagelijkse praktijk en er met frisse ogen naar te kijken. En wat blijkt? Veel medewerkers wilden zo enorm graag bij de media werken dat ze akkoord gingen met belachelijke arbeidsvoorwaarden. Na een paar jaar gaat dat wringen, maar ja dan is het veel moeilijker om alsnog het roer om te gooien en in gesprek te gaan over het herzien van de arbeidsvoorwaarden. En daar help ik ze mee! Trouwens ook om in gesprek te gaan met megalomane tv-sterren die denken dat zij de zon en de maan zijn en niet zo graag luisteren naar andere professionals. Mooie uitdagingen.

En nu? Huidige stand van zaken:

Eigenlijk is dit nog steeds mijn pad. Capabel Hogeschool is eerst ingeruild voor NOVI Hogeschool (ICT) en nu voor de opleiding Jobcoach- en Loopbaancoach op hbo niveau bij Elan Training. Deels online via de Virtual Classroom! Want online werken heb ik afgelopen anderhalf jaar zeer leren waarderen. Ik train er zelfs andere trainers en coaches in, via mijn training ‘Train de Online Trainer, leer training geven via Zoom’ die vanaf mei 2020 zeer succesvol is.

Binnen de woningcorporatiebranche werk ik met veel plezier samen met Kjenning. Voor deze organisatie heb ik mij gespecialiseerd in de opleiding ‘Medewerker Klant Contact’. Daarnaast heb ik voor hen de training ‘Signaleren achter de voordeur’ voor vakmannen ontwikkeld. En zo zijn er weer veel technische mannen in mijn leven 🙂

Personal Branding speelt nog steeds een grote rol in mijn Aserto aanbod, van de inspiratieworkshop Personal Branding, tot persoonlijke coaching en mijn nieuwe training ‘Ondernemersvaardigheden’ waar eigenlijk alles samenkomt.  De psychologie om uit te vinden waarin jij uniek bent. Personal Branding om hierin zichtbaar te worden. Verkoopgesprekken voeren en relatiebeheer zoals de studenten leren op de Agrarische Hogeschool. Onderhandelen zoals bij de Media Academie. Enzovoort, enzovoort.

Ik werk hierin samen met een aantal coachopleidingen. Want een deel van de coaches wil graag voor zichzelf starten als ondernemer. En dan maken ondernemersvaardigheden het verschil tussen succes en mislukking. Bij de opleiding voor Virtual Assistants van de WELLES office Academy leer ik ook  aankomende zelfstandig werkende Virtual Assistents hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden van hun talloze collega’s. En heel maatschappelijk verantwoord geef ik af en toe ook met veel plezier gratis masterclasses bij Jobon. Kennis = Delen!

Coach de Coach

Haha, een mooie leuze!

Deze afgelopen jaren heb ik mijzelf flink ontwikkeld. Na de dood van mijn ouders heb ik het roer behoorlijk omgegooid. En dat heb ik bepaald niet in mijn eentje gedaan, ik heb hier veel hulp bij gezocht en gevonden en ben daar nog steeds heel blij mee! Zo coachen Celine Timmerman en ik elkaar alweer meer dan 4 jaar wederzijds. Zij is journalist, moeder, sinds 6 jaar ondernemer en in de 30. Dus ze heeft een heel ander profiel en achtergrond dan ik. Dat maakt onze coaching zo waardevol. Aan de hand van het Bizz boek van Leonie Dawson helpen wij elkaar onze business te verbeteren. Daarnaast heb ik ook veel persoonlijke coaching en therapie mogen ontvangen. Bijvoorbeeld bij Marian Buijs, waar ik 1 keer per jaar naartoe ga, om al wandelend in de prachtige natuur van Zeeland het jaar op een rijtje te zetten en nieuwe persoonlijke doelen te stellen.

ONDERNEMERSTIP 10:
Leg de lat nooit te laag. Neem vaste momenten per jaar om te reflecteren op je leven. Wat bevalt je en mag mee naar de toekomst? En wat laat je achter? Stel deze vragen nooit uit om praktische redenen. Het leven is hier te kort en te mooi voor. Je bent op aarde met een reden. het is jouw taak en plicht om deze reden en dit doel te vinden en te vervullen.

VEEL GELUK!

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

2 Reacties

 1. Joost van Meeteren

  Hallo Bernadette,

  Personal Branding, op zoek naar je unieke ik. Dit is het moeilijkste wat ik heb gedaan. Een lang proces van vallen en opstaan.
  Mijn weg heb ik er in kunnen vinden. En dat is in gesprek gaan met anderen, vooral collega-ondernemers. Je eigen verhaal vertellen met de gewenste feedback maar vooral ook de ander laten vertellen.
  Daar komen vaak dingen uit tevoorschijn die jou vooruit helpen.

  Ik wens je fijne feestdagen toe:
  Gr. JOOST De WebsiteMaker

  Antwoord
  • Bernadette

   Ha Joost,

   Ja heel herkenbaar. Personal Branding is geen ’trucje’ wat je even snel in kunt zetten. Het is een levenslange zoektocht naar je doel op aarde, je toegevoegde waarde en met een scherp oog voor verandering. Zowel in jezelf als in de wereld. Waar ga je in mee en waarin niet? Gesprekken met andere ondernemers helpen hier enorm bij. Daarom gaan we in de training Ondernemersvaardigheden ook steeds met elkaar in gesprek, op zoek naar de oplossing ‘op maat’ voor ieder persoonlijk.

   Jij ook fijne feestdagen, en heel erg bedankt voor je meeleven en meedenken met mijn blogs!

   Bernadette

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×