Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Ja, ook jij bent een expert!

Vind jij jezelf een expert? Waarschijnlijk niet. Experts, dat zijn de anderen. De dokters, de leraren, de trainers, de coaches en de deskundigen. Toch ben jij wel degelijk ook een expert. Want niemand heeft jouw pad gelopen. Niemand kent precies dezelfde uitdagingen als jij. En, belangrijker nog, niemand heeft precies jouw oplossingen toegepast!

Personal Brand coach expert

Zelf denk ik bij het woord ‘expert’ aan een witte, oudere man met een witte jas. Hum… en zie ik over het hoofd dat ik zelf ook een expert ben. In werkvormen voor trainers bijvoorbeeld en als coach voor Klanten Contact Centra medewerkers. Verder maak ik een super lekkere tosti saus! Daar ben ik expert in. Niemand kan deze saus, zelfs als ik het recept deel, zo lekker kan maken als ik. Ook heb ik Personal Branding workshops ontwikkeld waarin je onder andere een uitgebreide lijst van bewezen en onderbouwde kwaliteiten van jou maakt. En niet te vergeten een lijst met randvoorwaarden, omstandigheden die de ‘beste jij’ omhoog brengen. Ik lees ook steeds vaker over het belang van randvoorwaarden en verdiep hiermee mijn expertise. Gewoon omdat ik dat leuk vind. En dan denk je al snel, dat iedereen dit weet of doet of kan. Maar dat is niet zo.

En jij, waar ben jij expert in?

Jouw expertise is voor jou misschien nog mistig en onduidelijk. Waarschijnlijk omdat het ‘te dichtbij’ is… Dan zie je het zelf niet meer. Zo ken ik Kathrin Puls, die zelf niet door had, hoe haar ‘Deutsche grundlichkeit’ gecombineerd met Hollandse ‘dat bepaal ik zelf wel, mentaliteit’ van haar een unieke reisagent voor ‘golfreizen op maat’ maakt. Of Liselotte Hegt, die nu ziet dat haar gezonde levensstijl en uitstraling behoorlijk uniek is, in de Hardrock en Metal wereld. En wat een mooi voorbeeld zij daarmee geeft op de unieke website Headbangerslifestyle

Schrijf een boek!

De snelste manier om jezelf en vooral ook anderen te overtuigen van jouw expertise, is het schrijven van een boek. Bart van den Belt zegt het al tijdens zijn Expert Summit: “Zodra je een boek geschreven hebt, vraagt niemand meer aan je of je er verstand van hebt. Want ja, je hebt toch een boek geschreven.” Zelfs als blijkt dat meer dan 60% van de mensen die zijn boek downloaden, het boek niet lezen, maakt het voor zijn expert status niets uit. Dus blijkbaar heb je niet eens lezers nodig. Alleen een boek!

En jij dan Bernadette, waar blijft jouw boek?

Dat komt er voorlopig niet. Rondom Personal Branding sta ik zelf midden in mijn eigen ontwikkelingsproces en daar heb ik zoveel plezier in, dat mijn boek moment nog niet daar is. Bovendien heb ik al een uitgebreid platform bij mijn workshops en coaching. En dat geeft mij op dit moment genoeg ‘expert’ gevoel en status. Dus ik geniet graag mee van jouw expert status en help je om jouw expertise zichtbaar te maken. 

Mijn naam is Bernadette Vrijling en ik werk als trainer, docent en coach. Ooit opgeleid als psycholoog en sinds 1991 zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Aserto training en coaching. Ik werk met mensen die graag blijven leren en zichzelf ontwikkelen. Daarom specialiseer ik mij in actieve werkvormen voor trainers, docenten en coaches. Want gebruik van verschillende werkvormen maakt leren leuk en makkelijk! Kijk hier voor mijn aanbod.

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×