Vind jij jezelf een expert? Waarschijnlijk niet. Experts, dat zijn de anderen. De dokters, de leraren, de trainers, de coaches en de deskundigen. Toch ben jij wel degelijk ook een expert. Want niemand heeft jouw pad gelopen. Niemand kent precies dezelfde uitdagingen als jij. En, belangrijker nog, niemand heeft precies jouw oplossingen toegepast!

Personal Brand coach expert

Zelf denk ik bij het woord ‘expert’ aan een witte, oudere man met een witte jas. Hum… en zie ik over het hoofd dat ik zelf ook een expert ben. In werkvormen voor trainers bijvoorbeeld en als coach voor Klanten Contact Centra medewerkers. Verder maak ik een super lekkere tosti saus! Daar ben ik expert in. Niemand kan deze saus, zelfs als ik het recept deel, zo lekker kan maken als ik. Ook heb ik het Personal Brand coach verslag. uitgevonden, met daarin een uitgebreide lijst samen van bewezen en onderbouwde kwaliteiten van jou. En niet te vergeten een lijst met randvoorwaarden, omstandigheden die de ‘beste jij’ omhoog brengen. Ik lees ook steeds vaker over het belang van randvoorwaarden en verdiep hiermee mijn expertise. Gewoon omdat ik dat leuk vind. En dan denk je al snel, dat iedereen dit weet of doet of kan. Maar dat is niet zo.

En jij, waar ben jij expert in?

Jouw expertise is voor jou misschien nog mistig en onduidelijk. Waarschijnlijk omdat het ‘te dichtbij’ is… Dan zie je het zelf niet meer. Zo ken ik Kathrin Puls, die zelf niet door had, hoe haar ‘Deutsche grundlichkeit’ gecombineerd met Hollandse ‘dat bepaal ik zelf wel, mentaliteit’ van haar een unieke reisagent voor ‘golfreizen op maat’ maakt. Of Liselotte Hegt, die nu ziet dat haar gezonde levensstijl en uitstraling behoorlijk uniek is, in de Hardrock en Metal wereld. En wat een mooi voorbeeld zij daarmee geeft op de unieke website Headbangerslifestyle

Schrijf een boek!

De snelste manier om jezelf en vooral ook anderen te overtuigen van jouw expertise, is het schrijven van een boek. Bart van den Belt zegt het al tijdens zijn Expert Summit: “Zodra je een boek geschreven hebt, vraagt niemand meer aan je of je er verstand van hebt. Want ja, je hebt toch een boek geschreven.” Zelfs als blijkt dat meer dan 60% van de mensen die zijn boek downloaden, het boek niet lezen, maakt het voor zijn expert status niets uit. Dus blijkbaar heb je niet eens lezers nodig. Alleen een boek!

En jij dan Bernadette, waar blijft jouw boek?

Dat komt er voorlopig niet. Rondom Personal Branding sta ik zelf midden in mijn eigen ontwikkelingsproces en daar heb ik zoveel plezier in, dat mijn boek moment nog niet daar is. Bovendien heb ik al een uitgebreid platform bij mijn Personal Branding workshops en coaching. En dat geeft mij op dit moment genoeg ‘expert’ gevoel en status. Dus ik geniet graag mee van jouw expert status en help je om jouw expertise zichtbaar te maken. Personal Brand coaching is een mooie manier om  jouw expertise aan het licht te brengen. Maak hiervoor een afspraak, en we gaan samen aan de slag!