Duur: 2 dagen

Voor wie?
Woonconsulenten, opzichters, huismeesters, verhuurmedewerkers, participatiemedewerkers, managers en staf- en beleidsmedewerkers, communicatiemedewerkers.

Verdiep je huurrecht kennis en breng deze over aan huurders.
In het werk heb je regelmatig met huurrecht te maken. Je krijgt vragen van huurders en collega’s. En je merkt dat je in de praktijk niet altijd even zeker in je schoenen staat. Wat houden alle regels van het huurrecht nu precies in? Welke rechten en plichten hebben de huurder of de verhuurder? Wie moet nu welk onderhoud betalen? Wie is medehuurder en welke rechten heeft deze? Je wilt graag weten wat de regels zijn in het huurrecht.

Regels kennen en dan toepassen in de praktijk, de huurder overtuigen van zijn rechten en plichten is nog veel lastiger. Jij en jouw collega’s ervaren dagelijks hoe moeilijk het is de klant te vertellen dat de schade aan bijvoorbeeld zijn vloerbedekking toch echt voor zijn eigen rekening is. Hoe kun je de huurder dit uitleggen?

Hier is onze training anders dan elke andere huurrecht training. Hier leer je naast actuele kennis over het huurrecht, ook hoe je met goede gesprekstechnieken, dus zonder escalatie, de huurder overtuigt van de regels van het huurrecht.

En dat dit jullie corporatie op jaarlijkse basis veel besparingen oplevert doordat oneigenlijke klussen niet meer door de corporatie betaald worden, is ook snel duidelijk. Daarnaast ontstaan er minder klachten en bezwaren, wat ook veel tijd en ergernis scheelt.

Jouw praktijk staat voorop!
Je kunt vooraf of tijdens de training uw vragen stellen: de docenten behandelen deze tijdens de training. Met je medecursisten bespreek je voorbeelden uit jouw praktijk.

Overige informatie
Het onderdeel Huurrecht wordt verzorgd door een ervaren jurist.
Bernadette Vrijling van Aserto training & personeelsadvies verzorgt het onderdeel Professioneel communiceren. 
Tijdens de tweede dag wordt er een dagdeel samengewerkt met een professionele acteur.

Maximaal aantal deelnemers
12 personen per groep.