Personal Branding gaat over authenticiteit, over jezelf accepteren zoals je daadwerkelijk bent, voor de volle 100%. Vanuit die kracht, ga je op zoek naar de ideale omgeving voor jouw persoonlijke kwaliteiten.

Innerlijke en uiterlijke Personal Branding

Tot nu toe heb ik me vooral bezig gehouden met de ‘innerlijke ik’. Als psycholoog is dat niet zo vreemd natuurlijk. Toch is het de ‘uiterlijke ik’ die je als eerste ziet en waar je op reageert. We zitten met die ‘uiterlijke ik’ in een vreemde spagaat. Aan de ene kant vinden we ingrepen aan het uiterlijk (van kapper, via tanden bleken naar botox) steeds normaler. Maar wee René Zellweger of Linda de Mol bij wie te duidelijk ingegrepen is, dan schreeuwen we moord en brand.

Hoe verhoudt Personal Branding zich met uiterlijk?

Een schoonheidsideaal is een symbool. Mensen die eraan voldoen, vinden we wel mooi, maar niet altijd aantrekkelijk. Wil jij zelf graag op een schoonheidsideaal lijken? Is dat ook waar jij zelf ook door aangetrokken wordt? Of val jij zelf op buikjes, kale bolletjes, slaperige oogjes, harige handjes of flaporen? Zelf ben je mooi zoals je op je meest eigene bent. Ben je dik, wees een mooie dikkerd! Geniet van dik zijn, wees trots op dik zijn. Ben je man, wees mannelijk en helemaal een echte man. Ben je Turks, wees een trotse Turk, zowel in je uiterlijk als je innerlijk. En ben je een ‘vrouw op leeftijd’ kies dan uit alle mogelijkheden om je uiterlijk te verbeteren, datgene wat jouw mooie punten verder accentueert en leg je neer bij de rest. Je strijdt een verloren strijd, je bent wie je bent en geniet van wat je wél hebt.

Hoe ben je zo aantrekkelijk mogelijk?

Op het moment dat je jezelf accepteert, komt er een hoop energie los. En energie is heel aantrekkelijk. Net als duidelijk zijn, met één boodschap trek je anderen aan. En als je positief over jezelf bent, is het veel makkelijker om ook positief over anderen te zijn. Je bent dan een DIM’MER (Denker In Mogelijkheden) en geen DIP’PER (Denken in Problemen) meer. Tot slot is het fijn als je vrijgevig en gul bent. Laat jezelf zien, wees open over jezelf. Wel de ‘echte’ jij, en niet de Facebook versie. Die ‘echte jij’ is aantrekkelijk, en roept wederkerigheid op. Ook de ander wil zich laten zien en laten kennen.

Wil jij op zoek naar jouw authentieke boodschap?

Meld je dan nu aan voor de Inspiratieworkshop ‘Personal Branding’ van 2,5 uur voor de laagdrempelige prijs van € 47,- ex. BTW. Mail me via bernadette@aserto.nl of schrijf je in via het aanmeldingsformulier. Ook kun je mij ‘inhuren’ voor deze workshop bij jou in de organisatie. Ontdek samen met je collega’s waar jullie goed in zijn en op welke doelgroep je je het beste kunt richten. Tot ziens!