Het verhaal van Wendy

Portret van iemand na Aserto training en/of coaching

Weer aan de studie

Als ik Wendy leer kennen zegt zij net dapper haar vaste leidinggevende baan op om zich om te scholen tot casemanager Dementie. Wendy is hiermee een mooi voorbeeld van iemand die haar droom volgt. Alleen heeft de politiek andere ideeën en ligt na haar studie het casemanagement ineens zwaar onder vuur.

Omdenken

Ik coach Wendy in ‘omdenken naar een ander soort baan’, wat niet meevalt als je net afstudeert. Maar Wendy gaat de uitdaging aan, en ontdekt dat de vaardigheden van haar ‘oude baan’ gecombineerd met de nieuwe studie, haar persoonlijkheid en levenservaring een unieke combinatie oplevert waar menig werkgever naar op zoek is! We passen Wendy’s CV en Linkedin profiel aan, en Wendy stuurt open sollicitaties naar aannemelijke werkgevers.

En het werkt!

Wendy krijgt meteen een mooie tijdelijke opdracht als projectcoördinator bij een zorgaanbieder. Tijdens haar project ontmoet Wendy een directeur die zich op gepassioneerde en innovatieve wijze hard maakt voor mensen met dementie. Deze gemeenschappelijke passie zorgt voor een nieuwe baan en Wendy werkt nu in een sociaal wijkteam als Zzp’er in de rol van Social Worker en casemanager Dementie. En dan zit het tij haar opnieuw tegen; het team wordt omgezet naar een stichting en Wendy’s werkzaamheden stoppen in januari 2017. Met mijn directe en confronterende coachingsstijl help ik ook nu Wendy om niet bij de pakken neer te zitten, en de uitdaging op zoek naar de ‘perfect job-match’ opnieuw aan te gaan.

Parachute

Zo las ik laatst een prachtige vergelijking van het zoeken naar werk in de huidige arbeidsmarkt: werk zoeken is net als parachute springen: je bereidt jezelf voor, je vat moed en je springt in het vertrouwen dat jij alles hebt gedaan wat in jouw vermogen ligt om goed neer te komen. Soms lukt dat meteen. Maar soms kom je toch in een modderig weiland of tussen braamstruiken terecht. Dan ga je opnieuw het vliegtuig in, net zolang tot je landt waar het jouw plek is om te landen. Je weet dat die plek er is, je weet alleen nog niet precies waar hij is. En dit zal bij Wendy ook zeker gebeuren. Bij iedere sprong doet ze nieuwe vaardigheden en contacten op. Ik help haar als coach met ‘vertrouwen houden’, denken in profielen en competenties in plaats van in functies en gewoon opnieuw springen. Net zolang tot ook Wendy echt op ‘haar plek’ is.

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via het contactformulier.