Het verhaal van Odette

Portret van iemand na Aserto training en/of coaching

Dromen van een winkel

Al 20 jaar droomt Odette van een eigen winkel, en eind 2014 is het zover. En ze voelt zich als een vis in het water in haar eigen kadowinkel met coffeecorner en een ruimte waar kinderen (en volwassenen 🙂 naar hartenlust kunnen spelen. Odette staat met al haar passie in de winkel en doet wat zij het allerleukst vind, een winkel runnen en mensen aan elkaar verbinden. En ze blijkt er ook goed in te zijn. Waar ze echter tegenaan loopt is dat alle werkzaamheden (frontoffice en backoffice) ontzettend veel tijd kosten en er eigenlijk wel drie of vier Odettes nodig zijn om alles goed te laten draaien. Want iedereen wil wel een stukje van haar (tijd).

Workshopruimte

Ik geef in de winkel van Odette workshops ‘Personal Branding’ en ik geniet ook van de inspirerende workshopruimte met super gastvrouw Odette. Odette doet mee met de workshop, en voelt zich gesteund in haar keuze voor de winkel en het ondernemerschap.

Financiële nood

Als eind 2015 de financiële nood hoger wordt, heb ik een Personal Branding Coachingsgesprek met Odette en al snel is duidelijk dat het huidige concept van de winkel niet levensvatbaar is. Het ontbreekt de winkel (en Odette) aan focus. Zo besluitvaardig als Odette de winkel is gestart, eindigt ze het nu. Twee dagen na de coaching zegt zij haar huurcontract op.

En nu?

Odette beraadt zich op haar volgende werkstap. ‘Verbinden’ staat wel als topic op de lijst en focus ook. Opnieuw gaan Odette en ik in gesprek over haar ‘Personal Brand’. Waar dat uitkomt? Niemand weet het. Het boeiende van een coachtraject is dat er altijd iets verrassends uitkomt. En vaak heel praktisch en zo voor de hand liggend, dat je beiden verbaasd bent dat je het niet al veel eerder hebt bedacht.

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via het contactformulier.