Het verhaal van Joke

Portret van iemand na Aserto training en/of coaching

Weet niet wat ik wil…

Joke is een energieke vrouw van bijna 50 jaar die graag midden in het leven en in het werk staat. Ik leer Joke kennen toen zij niet wist of haar detachering (contract) verlengd zou worden. Deze onzekere situatie over haar werkplek haalt niet het beste uit Joke. Ze verliest haar sterke kanten uit het oog, raakt haar daadkracht een beetje kwijt en gaat op het werk vooral haar ‘eigen ding’ doen.
En inderdaad blijkt de detachering van Joke niet verlengd te worden en moet ze intern (of extern) op zoek naar een nieuwe leuke functie. Helaas weet Joke nu vooral wat ze niet wil…

Lange lijst met positieve eigenschappen en ook scherpe randjes

Tijdens een persoonlijke coachgesprek ‘Personal Branding’ heb ik naar aanleiding van Joke’s geschiedenis een lijst gemaakt van haar positieve eigenschappen waar je als werkgever echt van gaat likkebaarden. En helemaal realistisch en gebaseerd op feiten. Maar eigenlijk wordt Joke pas echt interessant bij haar ‘scherpe randjes’, eigenschappen die Joke uniek maken, omstandigheden waar zij optimaal tot haar recht komt en ook randvoorwaarden die zij beter kan vermijden, zoals terugkerende routinetaken.

Oefenen met solliciteren

Tijdens de workshop ‘Personal Branding & Pitchen in netwerk en persoonlijk gesprek‘ oefenen we het communiceren van deze positieve eigenschappen en scherpe randjes in een sollicitatiegesprek. En met succes! Joke heeft nu een baan die haar op het lijf geschreven is. En dat is niet zo gek, want deze baan is speciaal voor haar gecreëerd door de directeur naar aanleiding van haar overtuigende sollicitatiegesprek.

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via het contactformulier.