Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

DEEL 6 ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ 

Eerst regel ik het financiële deel, niet geheel onbelangrijk. Daarna stort ik me op andere musthaves en reisbenodigdheden. Niet in de laatste plaats voor Angel.

Blog 6. Ik ga op reis en ik neem mee…

Creditcard

Wat neem ik mee om mijn succeskansen te vergroten en mezelf te troosten als het toch mocht mislukken? Allereerst heb ik een creditcard nodig. Die heb ik nog nooit eerder gehad en ik heb ook niet eerder zelf een auto gehuurd. Maar nu dus wel. Het is moeilijk om de juiste creditcard te kiezen. Ik kies voor de ANWB creditcard. En waarom? Omdat ik van een goede vriend allemaal slechte reviews over American Express ontvang. Brrr.

Maar eerlijk gezegd vertrouw ik de ANWB kaart toch niet helemaal. In de ANWB winkel vraag ik het nog een keer na. En dan besluit ik toch een tweede creditcard alsnog aan te vragen. De American Express Gold Card. En waarom deze? Omdat ik dan af en toe in een luchthaven-lounge mag. Terwijl ik van plan ben om nog maar 1 keer per drie jaar te vliegen (zoals ik de afgelopen jaren al doe). Ja, zo werkt consumentisme dus…

Waka waka solar oplader

Om toch niet zonder elektriciteit te zijn heb ik de waka waka oplader gevonden. Die laadt op met de zon en vervolgens kun je daarmee je telefoon of e-reader opladen. En super mooi, voor iedere oplader gaat er eentje gratis naar Afrika zodat daar een kind zijn of haar huiswerk bij de elektrische lamp kan doen. Maar… deze oplader is nu al meer dan drie maanden uitverkocht of niet leverbaar. Een vervanger is moeilijk te vinden, ik kom op allerlei duistere websites terecht. Heeft iemand nog een goede tip??

Wereldstekker

En jeetje, de stekkers van Nederlandse apparaten blijken niet te passen in Amerikaanse stopcontacten. Ik dacht dat dat probleem opgelost was, en alles gestandaardiseerd. Maar nee dus. Dus moet ik ook nog een wereldstekker meenemen. Gelukkig kan ik die lenen.

E-reader

Ja, ik ben bereid zonder elektriciteit, auto, telefoon of laptop te leven. Maar niet zonder boeken, dat gevecht ga ik niet aan. En om nu niet alleen de bijbel te hoeven lezen of met een enorme koffer met boeken te zeulen zoals vroeger, neem ik mijn e-reader mee. Sterker nog, ik koop een nieuwe kopen, eentje die waterdicht is zodat ik ook in bad of in een regenbui kan lezen. Yummie! Die e-reader knal ik vol bibliotheekboeken. En na drie weken kan ik er nieuwe mee lenen. Moet ik dus wel even op mijn laptop. Tja, niet helemaal volgens mijn voornemen, maar deze uitzondering mag van mezelf.

Boekenlijstje

En wat staat er dan zoal op mijn boekenlijstje? Inspirerende werken die ik graag (nog eens) lees. Ik heb al een heel lijstje gemaakt, zoals:

–          De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
–          Het internet is stuk – Marleen Stikker
–          Geven en nemen – Adam Grant
–          We zijn niet allemaal in China – Sylvia Witteman
–          Handboek Spiegologie – Willem de Ridder
–          Nooit meer doen alsof – Aukje Nauta
–          Omarm de chaos – Jan Rotmans
En natuurlijk heerlijke detectives 😊

Rugzak

Helaas neem ik toch niet mijn roze koffer mee. Omdat ik met Angel reis en me van de vorige keer herinner hoe vervelend het was om zowel een kennel als een koffer als een hond te moeten managen, kies ik nu voor een rugzak. Die heb ik heel duurzaam geleend en niet gekocht. Sterker nog, ik heb er nu zelfs twee geleend. Een grote, oerdegelijke NOMAD rugzak van goede vriend Fred. En een kleinere, met meer aparte zakken van buurman Kris. Die laatste is wel een heel bijzondere lening, want deze rugzak is van zijn overleden vrouw Margie en heeft hen beiden op vele mooie reizen begeleid. Dus ik voel een grote verantwoordelijkheid. En, volgens Kris, is bij deze rugzak ook een flinke portie ‘female power’ van Margie  inbegrepen. Nou, dat kan ik goed gebruiken! Door een rugzak te gebruiken, heb ik in ieder geval beide handen vrij tijdens het reizen.

Warmhouders

Ik zie er ook nogal tegenop dat er misschien geen verwarming is bij de Amish dus ik heb een slaapzak bij me en een kruik. Een kruik geeft warmte en is ook troostend. En warm water zal er toch wel zijn? Ook moet ik nog shoppen voor thermo ondergoed, misschien een hemdje van (diervriendelijke) merino wol? Om dat te vinden, begeef ik mij in de wereld van de sportkleding. Tjonge, wat een gigantische business blijkt dit te zijn! Bij Declathon shop ik voor merino kleding maar blijkt er een hele ondergrondse sportwereld te bestaan in de Grote Marktstraat in Den Haag die mij tot nu toe altijd ontgaan is…. Ik slaag overigens nog niet heel erg. En wil ook perse Nieuw Zeelandse merino of Nederlandse. Goedkoop is het overigens bepaald niet.

Wandelschoenen

Een volgende wereld die voor mij opengaat is die van de wandelschoenen. Ik neem maar 1 paar schoenen mee, en die moeten dus wel top zijn! Waterdicht, licht en super lekker lopen. Dus kocht ik in de uitverkoop een paar Ecco wandelschoenen. Goed merk, dus klaar dacht ik in mijn naïviteit. Want ze lopen helemaal niet lekker en ik krijg wondjes bij mijn hielen. Ook na twee keer oprekken bij de schoenmaker is er niets verbeterd en zoek ik dus verder. En dan blijken er winkels te zijn waar je vooraf een afspraak  inplant om de juiste wandelschoenen te vinden. Na een winkel in Wateringse Veld in Den Haag waar ze alleen Meindl verkopen en ik toch nog niet slaag, ga ik nu naar ‘Wandelschoenen op maat’ in Driebergen voor een afspraak van maar liefst een uur. Ze meten dan alles op en ik krijg een persoonlijk adviseur. Jeetje… ook dat zal zeker geen goedkoop paar schoenen opleveren. Maar hopelijk nu wel een lekker lopend paar!

Kennel voor Angel

Ja, wat neem ik mee voor Angel? Ze moet in een kennel. Die aan flink wat eisen moet voldoen om mee te mogen met het vliegtuig. En ook zijn die eisen bij iedere luchtvaartmaatschappij weer anders. Wat een gedoe! 

Vanuit duurzaamheidsprincipe en omdat ik deze kennel maar voor één reis ga gebruiken, wil ik die lenen of huren. Ik zet daarom een advertentie op ‘Gratis af te halen’ en Marktplaats. En ja hoor, ik krijg een reactie van Stichting Pawsome Pets, een organisatie die zich inzet om zwerfdieren uit Griekenland en Georgië te helpen. Door sterilisatieprogramma’s ter plekke. Maar ook door dieren naar Nederland te halen in, jawel, kennels! Ik haal een prachtige kennel die maar één keer gebruikt is, voor een klein bedrag op. En we hebben een gezellig gesprek, als dierenliefhebbers onder elkaar. En zo beloof ik, na deze reis de kennel weer te verkopen, en het geld opnieuw te storten op de rekening van deze prachtige stichting.

Verdere hondenspulletjes

Ook heeft Angel een gevoelige maag, dus ik neem ook brokjes mee. En haar favoriete kluiven. En hondensnoepjes. Natuurlijk heeft ze ook haar eigen paspoort met al haar injecties en de speciale Rabiës vaccinatie die ze voor deze reis moet hebben. En als kleedje een zacht fleecekleedje, heel dun oprolbaar. En een heel leuk opvouwbaar bakje wat ik vorig jaar in Engeland heb gekocht.

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×