Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

DEEL 5 ‘Mijn angsten onder ogen zien’ 

Ook al is angst je slechtste raadgever, mijn angsten houden me toch bezig. Stel je nou voor dat er iets met Angel gebeurt of dat ik helemaal niet kan aarden in de Amish gemeenschap…

Mijn angsten onder ogen zien: 

Angel angsten

Wat kan er misgaan? Allereerst is er de reis zelf. Ik heb een keertje met Angel naar Frankrijk gevlogen en toen ik zag dat er met haar bench gegooid werd, zodat hij ondersteboven in de aankomsthal terecht kwam, had ik bijna een hartaanval. Gelukkig is Angel nogal shockproof en kwam alsnog vrolijk aan, maar ik zie er enorm tegenop om met haar zo ver te gaan vliegen.Wat als ze kwijtraakt? Of zonder zuurstof blijkt te komen en sterft? Of gestolen wordt?

Toch zet ik door. Omdat het alternatief is, dat mijn angsten me tegenhouden om het eerst te ondervinden. En als ik nou 1 ding heb geleerd in (jawel) 60 jaar is het wel dat tegenslag bijna altijd uit heel onverwachte hoek komt en bijna nooit dat is wat je al verwachtte.

Reisangsten

Verder zie ik op tegen de vliegreis voor mezelf. De Verenigde Staten is ook een heel vervelend continent om naartoe te reizen volgens mij. Ik weet dat niet, want dit is mijn eerste reis hiernaar toe. Maar ik ben bang voor vervelende douane, of misschien zelfs wel een weigering om mij het land binnen te laten omdat ik zulke kritische stukken schrijf…

Angst voor falen

Misschien lukt het me prima om aansluiting en contact met de Amish te vinden. Maar blijk ik helemaal niet bestand te zijn tegen hun levensstijl. Loop ik na drie dagen weg om me in McDonalds tegoed te doen aan een reuze milkshake met zoveel mogelijk kleurstoffen, een enorme beker koffie met heel veel cafeïne en een Big Mac van zielige dieren en ga ik vervolgens 24 uur op mijn laptop mailen en alles van iedereen op LinkedIn lezen en liken…

Angst voor afwijzing

Of misschien moeten de Amish niets van mij hebben. Geloven ze totaal niet in mijn integere bedoelingen. Krijg ik op geen enkele manier aansluiting of contact. Of blijken het allemaal heel afschuwelijke, dogmatische, starre mensen te zijn die de rest van de mensheid haten om hun keuzes (wel enigszins begrijpelijk overigens).

Dan zit ik daar helemaal geïsoleerd in Amish land met mijn ziel onder mijn arm tussen vijandige types. En word ik er zelf ook helemaal boos en afwijzend van.

Angst om niet meer naar huis te willen

Deze angst is niet heel erg groot, maar toch, stel je voor. Misschien ben ik wel zo onder de indruk van de levensstijl en het goede voorbeeld van de Amish dat ik helemaal niet meer naar huis wil. En misschien tref ik wel een stoere Amish man met wie ik graag verder wil. De kans lijkt me maximaal 2% eerlijk gezegd, maar is niet nul. Wees dan niet bang, ik kom zeker terug om alles keurig af te handelen. Zo ben ik dan ook wel weer 🙂

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×