Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

DEEL 4 ‘Hoop doet leven’ 

Dromen hoeven geen bedrog te zijn. Naast alle praktische zaken stel ik me voor hoe het daar zal zijn; Angel en ik binnen de Amish gemeenschap. En die gedachten bevallen me wel.

Hoop doet leven – kans op succes?

Ik zet dus in op persoonlijk contact. Ook al omdat de Amish vanzelfsprekend geen websites of email of iets dergelijks hebben 😊

En ook omdat ik het zelf fijn vind om mensen persoonlijk te zien en te spreken voordat ik me verbind. En zo kunnen ze met eigen ogen zien hoe schattig en braaf Angel is. Want dat is natuurlijk wel een extra complicerende factor. Hoe staan de Amish tegenover honden? Geen idee. Wel vaag gehoord dat er Amish zijn die wat geld verdienen met het fokken van honden, dus die horen er wel bij blijkbaar. Maar niet iedereen zal dol op honden zijn.

Waar hoop ik op als al mijn wensen uitkomen?

Als het echt allemaal fantastisch uitpakt zie ik het volgende sprookje voor me:

Tijdens mijn autoreis van Washington naar Sugarcreek leg ik interessante en fijne contacten met Amish, die openstaan voor mijn oprechte interesse en eerlijke bedoelingen. Het klikt wederzijds en ik word aan verschillende mensen voorgesteld. Ook Angel valt goed in de smaak, de Amish blijken dol te zijn op honden en vooral op zo’n leuke en schattige hond als Angel.

Na tien dagen in diverse hotels lever ik mijn huurauto in bij het vliegveld van Akron en kan ik overstappen op een Amish huishouden. Hier pas ik  me moeiteloos aan, aan hun manier van leven. Ik leer van de man des huizes over het land bewerken, paardrijden, dierverzorging en het mennen van een buggy.

Nieuwe, tolerante Bernadette 

En van de vrouw des huizes leer ik over de normen en waarden van een Amish gezin en hoe je dat overdraagt aan kinderen zonder te dwingen of op te leggen. Heel verhelderend en inspirerend lijkt me dit… 😊

Enne, ik zit er in een ideale wereld totaal niet mee dat de rolverdeling tussen man en vrouw is, zoals hij hier is. Lands eer, lands wijsheid, denk ik zelf heel ‘verlicht en wijs’. Ik stel me open voor een heel andere leefwijze en respecteer en waardeer deze zelfs. Dat is ook niet moeilijk want het zijn heel lieve mensen.

Zelf meewerken

Zelf werk ik ook mee, ik doe dingen waar ik goed in ben en die ik leuk vind zoals onkruid wieden, dieren verzorgen, spelen met kinderen, lesgeven en koken. En dit allemaal zonder mijn telefoon of laptop nog maar enigszins te missen.

Daarnaast slaap ik iedere nacht geweldig, zo heerlijk stil is het. Misschien wel lekker in een stal bij de dieren, warm en gezellig. En bij zonsopkomst word ik dan uit mezelf fris weer wakker. Door al het werken op het land word ik ook nog heel slank en fit. Wauw wat een prachtige idylle.

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×