Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

DEEL 3 ‘Mijn plan’ 

Nee, inlezen in de Amish-materie doe ik expres niet om met open geest te vertrekken. Maar uiteraard zijn er wel een heleboel andere zaken die belangrijk zijn vooraf te weten en te regelen.

Mijn plan van aanpak – Wat doe ik wel?

Als eerste heb ik uitgezocht wat ‘Amish land’ is. De Amish wonen vooral in Pennsylvania en in Ohio.

Temperatuur, ook niet onbelangrijk

Daarna heb ik de temperaturen vergeleken, want ja, ik ga wel in oktober en november. En dan blijkt het in Ohio in deze maanden toch gemiddeld 2 tot 3 graden warmer te zijn dan in Pennsylvania. Dat geeft voor mij de doorslag om naar Ohio te gaan.

Luchthavens en vluchttijden vergelijken

Vervolgens kijk ik waar de luchthavens van Ohio zijn, dat zijn er vier. En wat de vluchttijden zijn:

Cleveland 1 tussenstop · 11 u, 20 m
Columbus 1 tussenstop · 11 u, 25 m
Dayton 1 tussenstop ·  12 u, 50 m
Akron 1 tussenstop · 11 u, 45 m

Dat maakt qua vluchttijden dus niet veel uit. En helaas is een tussenstop (met oog op Angel heel vervelend en eng…) blijkbaar ook niet te vermijden.

Luchthaven zoeken met ChatGPT

Mijn eerste plan is dus om te vliegen, bij voorkeur naar Columbus of Akron (hoewel alle vier de luchthavens eigenlijk min of meer Amish land omsluiten). Omdat ik niet kan kiezen heb ik het gevraagd aan goede ‘vriend’ ChatGPT wat ‘hij’ zou kiezen. Chat geeft vervolgens van iedere plaats een mooie kleine beschrijving met de highlights en zegt dat ze alle vier aan te raden zijn. Daar heb ik onder de streep dus ook niets aan.

Sugarcreek

Uiteindelijk luister ik naar mijn angsten en kies er toch voor om geen overstap te maken met vliegen. Ik vlieg op Washington en vervolgens rijd ik naar Sugarcreek. Waarom juist dit plaatsje? Gewoon omdat het zo leuk klinkt 🙂 Niet echt een goed onderbouwde keuze dus, maar je moet toch ergens beginnen. De totale reis vanaf Washington naar Sugarcreek is ongeveer 600 kilometer. En ik ga het langzaamaan doen, op deze eerste kennismaking met de VS voor mij.

On the road and talk, talk talk…

Dus ik huur een auto bij de luchthaven. En ik begin wel met eerst lekker een nachtje in een hotel in Washington. Dat is de enige overnachting die ik heb geboekt. En dan rijd ik op mijn gemak door naar Amish land. Onderweg hoop ik, door het aan iedereen te vragen, langzaam maar zeker uit te zoeken hoe ik het voor elkaar kan krijgen om bij de Amish te wonen voor de rest van mijn verblijf. Dat wordt dus heel erg veel communiceren, vragen stellen en verbinden. Leuk! En spannend!

Wie kan mij helpen? 

Bij mijn zoektocht naar hulp bij het boeken van de reis kwam ik eerst uit bij Doets reizen. Ik herinner met Elske Doets tijdens corona die zich openlijk afvroeg of de reisbranche nog wel een duurzame toekomst kon hebben en of zij nog wel terug kon en wilde gaan naar het aanbieden van vervuilende reizen. Elske heeft dit niet bij loze woorden gelaten, ze is onder andere gestopt met het aanbieden van cruises (meest vervuilende reissoort die er bestaat) en zet naast een verre reis ook altijd een alternatief dichterbij.

Hulp van mijn netwerk

Gelukkig had ik mijn eigen wensen behoorlijk uitgewerkt, maar daarmee maakte ik het toch te moeilijk voor Doets reizen. Nadat ik mijn reisplan had versimpeld, de overstap met Angel eruit had gehaald en zelf een hotel in Amish land ging zoeken, kon ik gelukkig wel terecht (via via) bij TIOGA Tours in Zwolle. Zo zie je dat netwerken toch altijd weer fijn is, je kent nog eens iemand om wat aan te vragen.

Bijzondere prijs voor mij en voor Angel

De kosten voor een vliegticket vind ik vervolgens eigenlijk echt te weinig. Voor 1041 euro vlieg ik heen en weer naar Washington. En hoewel een stuk duurder dan een paar jaar geleden, nog steeds zonder CO2 belasting op kerosine natuurlijk. Hmmm…

De prijs voor de vlucht van Angel echter valt me enorm tegen! Ik moet voor haar retourvlucht maar liefst 800 euro betalen. Terwijl het een klein hondje is, ze weegt 12 kilo. Later begrijp ik dat bij lange vluchten iemand de dieren verzorgt. Een superfijn idee en het maakt de prijs een stuk begrijpelijker en acceptabeler. Leuke vacature ook!

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn blogs leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees mijn blogs als eerste!

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×