Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl
Bernadette Vrijling foto

Een nieuwe start is altijd mogelijk!

Ik ging psychologie studeren om ‘mensen te helpen’ maar eigenlijk vooral om meer van mezelf te begrijpen. Aan beide doelen voldeed de studie niet erg, maar ik raakte wel erg gefascineerd door de diversiteit in mensen.

Later herkende ik mijn interesse in de Positieve Psychologie, waarbij meer aandacht is voor wat wél goed gaat, dan voor wat niet goed gaat. En waarbij er altijd een nieuwe start mogelijk is. Zonder te verloochenen wat je tot dusverre in het leven hebt meegemaakt.

Praktisch en resultaatgericht

Met ondertussen meer dan 30 jaar coach- en trainerservaring in zowel sociale als commerciële organisaties (kijk ook op mijn jubileumpagina) zet ik mijn ervaring graag in om mensen te helpen. Ik houd van praktisch ingestelde mensen die, net als ikzelf, ook echt aan de slag willen met wat ze leren. Die help ik om stappen te zetten waar ze aan toe zijn. Dit doe ik door veel toegankelijke oefeningen. Ook daag ik deelnemers uit om zelf de regie te nemen. Mijn trainingsstijl is open en ontspannen, en het uitgangspunt is altijd de leerwens van het individu of de groep.

Permanente ontwikkeling

Als trainer, docent en coach blijf ik mijzelf ook ontwikkelen. Zo zorg ik ervoor dat ik jaarlijks minimaal 2 of 3 trainingen volg en heb ik regelmatig gesprekken bij een coach.

In evaluaties waarderen deelnemers mijn workshops en coaching als ‘deskundig’ en ‘persoonlijk’. Door gebruik te maken van ervaringsleren en veel interactie zijn deelnemers in mijn trainingen vaak minstens 70% van de tijd zelf actief bezig. Als coach stimuleer ik mensen eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen en dit ervaren veel mensen als positief.

Einstein zei het al…

In meer dan 30 jaar zelfstandig ondernemerschap heb ik mijzelf, mijn trainingen en mijn media meerdere keren volledig opnieuw uitgevonden! Met plezier en ook succes.

Bijvoorbeeld in 2020 ben ik door de Corona situatie overgestapt naar online training geven en ontdekte ik dat Live Online Leren net zo interactief vorm te geven is, als fysiek live trainen, en ook heel goed bij mijn trainingen en bij mij past. Online trainen is gebaat bij mijn extraverte persoonlijkheid en interactieve manier van trainen.

Grote klanten als Mercedes Benz, woningcorporatie De Alliantie en opleidings-instituten als ICM, Elan Training, NOVI Hogeschool naast veel (grote en kleine) woningcorporaties en Zzp’ers, heb ik geholpen beter te communiceren met hun klanten en ook met elkaar. 

Privé

Persoonlijke ontwikkeling houdt mij al mijn hele leven bezig. En ik maak het mezelf daarin bepaald niet altijd makkelijk (anderen ook niet, maar dat is een ander verhaal 🙂 ). Ik heb onder andere geworsteld met verslavingsgedrag aan roken en alcohol (meer weten, lees mijn blogs op de jubileum pagina). En heb nu een aantal uitdagingen met eten. Zo blijf ik lekker bezig. Gelukkig ben ik wel ruim 10 jaar alcoholvrij en rookvrij!

Mijn leven kent, net als dat van iedereen, vele ups en downs. Ik herken mij dan ook in de spreuk van Hannah Gadsby ‘There is nothing stronger than a broken woman who has rebuild herself’. Voor het volledige videofragment, kijk op mijn pagina met inspirerende filmpjes

Ook ben ik mijn hele leven al betrokken bij dierenwelzijn. En is mijn hond Angel een ontzettend belangrijk onderdeel van mijn leven. Zij heeft zelfs een coachopleiding gedaan 🙂 en is soms ook bij trainingen aanwezig!

MISSIE

Het is mijn missie om iedereen die zich anders voelt, te helpen zelf een werkomgeving te vinden waarin jouw anders zijn maximaal tot zijn recht komt!

Mijn werk kenmerkt zich door zeven pijlers:

  1. Onvoorwaardelijk vertrouwen in jou en je mogelijkheden.
  2. Groei en ontwikkeling is onvermijdelijk en soms lastig. Jij houdt altijd zelf de regie.
  3. Als  je leven je niet bevalt, leer je dit te accepteren of ga aan de slag om het veranderen.
  4. Experimenteren is een must!  Dit is niet altijd een succes. En dat mag.
  5. Met nieuwsgierigheid en een kritische blik kijk ik graag naar de wereld.
  6. Altijd staat jouw belang voorop! Ook als het tegen mijn  (ondernemers)belang in gaat.
  7. Successen vieren is de snelste weg naar verandering.
×