Een nieuwe start is altijd mogelijk!

Hoe richt je jouw eigen leven in? Welke keuzes maak je en waarom? Waarom is de één gelukkig en de ander niet? Waarom gaat de één ten onder aan het leven en ziet de ander in dezelfde situatie een uitdaging? En is het één wel per se beter dan het ander? Ik ging psychologie studeren om ‘mensen te helpen’ maar eigenlijk vooral om meer van mezelf te begrijpen. Aan beide doelen voldeed de studie niet erg, maar ik raakte wel erg gefascineerd door de diversiteit in mensen.

Later herkende ik mijn interesse in de positieve psychologie, waarbij meer aandacht is voor wat wél goed gaat, dan voor wat niet goed gaat. En waarbij er altijd een nieuwe start mogelijk is. Zonder te verloochenen wat je tot dusverre in het leven hebt meegemaakt.

Met meer dan 27 jaar coach- en trainerservaring in zowel sociale als commerciële organisaties zet ik mijn ervaring graag in om mensen te helpen. Ik houd van praktisch ingestelde mensen die, net als ikzelf, ook echt aan de slag willen met wat ze leren. Die help ik om stappen te zetten, net zo groot of zo klein als ze eraan toe zijn. Dit doe ik door veel praktische oefeningen en zelf bezig zijn, te stimuleren. Mijn trainingsstijl is open en ontspannen, en het uitgangspunt is altijd de leerwens van het individu of de groep.

Als trainer en coach blijf ik mijzelf ook ontwikkelen. Zo zorg ik ervoor dat ik jaarlijks minimaal 2 of 3 trainingen volg en heb ik regelmatig gesprekken bij een coach.

In evaluaties waarderen deelnemers mijn workshops en coaching als ‘deskundig’ en ‘persoonlijk’. Door gebruik te maken van ervaringsleren en veel interactie zijn deelnemers in mijn trainingen vaak minstens 70% van de tijd zelf actief bezig. Als coach stimuleer ik mensen eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen en dit ervaren veel mensen als positief.

Bernadette heeft samen met ons de start gemaakt van een geheel vernieuwde opleiding voor monteurs van onze dealers. Mercedes-Benz vond het toen al erg belangrijk dat monteurs klantgericht handelen en daar werden ze in getraind en gemotiveerd. Ik kijk positief terug op onze samenwerking.

Bernadette Vrijling heeft op een bijzonder prettige, deskundige en creatieve wijze een deel van het opleidingsmateriaal vormgegeven en het tevens uitgevoerd. Met succes en tot wederzijds genoegen.