Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

Een nieuwe start is altijd mogelijk!

Ik ging psychologie studeren om ‘mensen te helpen’ maar eigenlijk vooral om meer van mezelf te begrijpen. Aan beide doelen voldeed de studie niet erg, maar ik raakte wel erg gefascineerd door de diversiteit in mensen.

Later herkende ik mijn interesse in de positieve psychologie, waarbij meer aandacht is voor wat wél goed gaat, dan voor wat niet goed gaat. En waarbij er altijd een nieuwe start mogelijk is. Zonder te verloochenen wat je tot dusverre in het leven hebt meegemaakt.

Praktisch en resultaatgericht

Met ondertussen 30 jaar coach- en trainerservaring in zowel sociale als commerciële organisaties (kijk ook op mijn jubileumpagina) zet ik mijn ervaring graag in om mensen te helpen. Ik houd van praktisch ingestelde mensen die, net als ikzelf, ook echt aan de slag willen met wat ze leren. Die help ik om stappen te zetten, net zo groot of zo klein als ze eraan toe zijn. Dit doe ik door veel toegankelijke oefeningen. Ook daag ik deelnemers uit om zelf de regie te nemen. Mijn trainingsstijl is open en ontspannen, en het uitgangspunt is altijd de leerwens van het individu of de groep.

Permanente ontwikkeling

Als trainer, docent en coach blijf ik mijzelf ook ontwikkelen. Zo zorg ik ervoor dat ik jaarlijks minimaal 2 of 3 trainingen volg en heb ik regelmatig gesprekken bij een coach.

In 2020 ben ik door de Corona situatie volledig overgestapt naar online training geven en ontdekte ik dat Live Online Leren net zo interactief vorm te geven is, als fysiek live trainen, en ook heel goed bij mijn trainingen en bij mij past. Online trainen is gebaat bij mijn extraverte persoonlijkheid en interactieve manier van trainen. Daarom streef ik nu naar ongeveer 50% online trainingen verzorgen. Het liefst in combinatie met ‘live’ praktijkdagen.

In evaluaties waarderen deelnemers mijn workshops en coaching als ‘deskundig’ en ‘persoonlijk’. Door gebruik te maken van ervaringsleren en veel interactie zijn deelnemers in mijn trainingen vaak minstens 70% van de tijd zelf actief bezig. Als coach stimuleer ik mensen eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen en dit ervaren veel mensen als positief.

Einstein zei het al…

In 30 jaar zelfstandig ondernemerschap heb ik mijzelf, mijn trainingen en mijn media meerdere keren volledig opnieuw uitgevonden! Met plezier en ook succes.

Grote klanten als Mercedes Benz, De Alliantie en opleidings-instituten als ISBW, Elan Training, NOVI Hogeschool naast veel (grote en kleine) woningcorporaties en Zzp’ers, heb ik geholpen beter te communiceren met hun klanten en ook met elkaar.

Privé

Persoonlijke ontwikkeling houdt mij al mijn hele leven bezig. En ik maak het mezelf daarin bepaald niet altijd makkelijk (anderen ook niet, maar dat is een ander verhaal 🙂 ). Ik heb onder andere geworsteld met verslavingsgedrag aan roken en alcohol (meer weten, lees mijn blogs op de jubileum pagina). En heb nu een aantal uitdagingen met eten. Zo blijf ik lekker bezig. Gelukkig ben ik wel ruim 10 jaar alcoholvrij en rookvrij!

Mijn leven kent, net als dat van iedereen, vele ups en downs. Ik herken mij dan ook in de spreuk van Hannah Gadsby ‘There is nothing stronger than a broken woman who has rebuild herstelf’. Voor het volledige videofragment, kijk op mijn  persoonlijke inspiratie pagina

Ook ben ik mijn hele leven al betrokken bij dierenwelzijn. En is mijn hond Angel een ontzettend belangrijk onderdeel van mijn leven. Zij is er ook soms bij, bij trainingen of coaching en heeft zelfs zelf een coach opleiding gedaan!

Normaal gesproken zou ik moeten beginnen met: ‘In mijn opleiding Jobcoach bij de Capabel Hogeschool vind ik de lessen van Bernadette…’ Maar heel eerlijk? Voor Bernadette vind ik een standaard zin niet passend.  Bernadette is niet ‘standaard’. Wat is Bernadette dan wel voor mij als docent? Dynamisch, kundig, hartelijk, vrolijk en een dosis gevoel voor humor! Op de middelbare school waren er altijd ’tofste’ leraren, nu geloof ik niet dat dit het doel is van Bernadette. Maar deze ’tofste’ leraren brachten je wel het meeste bij nietwaar? Daar kon je veel feedback van accepteren, ook al was het soms confronterend. Bernadette staat genoteerd op mijn lijstje ;). 

Soms vraag ik mij wel eens af: waar haalt een docent het vandaan om zo in de avonduren voor de klas te gaan staan. Waarschijnlijk om dezelfde reden waarom ikzelf in de avonduren in de banken ga zitten: intrinsieke motivatie. Een betere motivator bestaat niet. Leest u dit? Doe haar de hartelijke groeten van mij. 

Jacqueline Baggerman (via Linkedln)

Werkcoach jongeren, VSO-Pro/regulier Jobcoach @ Werkzaak Rivierenland

Nog niet zolang geleden maakte ik kennis met drs. Bernadette Vrijling die mij vervolgens uitnodigde als gast om een workshop bij een klant te volgen. Ik heb drs. Bernadette ervaren als een professional en zeer deskundig die met humor de mindset van de aanwezigen weet te roeren op het gebied van branding. Ik herkende heel veel uit mijn vakgebied als imagoprofessional. Zij weet je goed een spiegel voor te houden en zelf op zoek te gaan waar jouw kansen en uitdagingen liggen en ook jouw ‘scherpe randjes’ ; zoals zij dat zo mooi verwoordt; oftewel – de valkuilen – Ik wil drs. Bernadette dan ook van harte aanbevelen.

Lorenzo Homoet (via Linkedln)

Imago consultant - de eerste indruk met impact online en offline - Lidmaatschapscommissie BNI MAINPORT

Bernadette heeft mij gecoached tijdens het traject van de Startversneller. Zij geeft een praktische adviezen en heeft een duidelijke werkwijze maar laat ook veel vrijheid over voor eigen inbreng. Haar adviezen zijn to the point waarmee je direct mee aan de slag kan. Ook staat Bernadette altijd klaar met raad en daad voor ad hoc vragen. Ik heb zeer veel baat gehad bij deze coaching. Bedankt voor deze prettige samenwerking! 

Petra Vermeulen- Tiemissen (via Linkedln)

Kledingadvies die perfect bij jou en jouw functie past.