Een nieuwe start is altijd mogelijk!

Ik ging psychologie studeren om ‘mensen te helpen’ maar eigenlijk vooral om meer van mezelf te begrijpen. Aan beide doelen voldeed de studie niet erg, maar ik raakte wel erg gefascineerd door de diversiteit in mensen.

Later herkende ik mijn interesse in de positieve psychologie, waarbij meer aandacht is voor wat wél goed gaat, dan voor wat niet goed gaat. En waarbij er altijd een nieuwe start mogelijk is. Zonder te verloochenen wat je tot dusverre in het leven hebt meegemaakt.

Praktisch en resultaatgericht

Met meer dan 29 jaar coach- en trainerservaring in zowel sociale als commerciële organisaties zet ik mijn ervaring graag in om mensen te helpen. Ik houd van praktisch ingestelde mensen die, net als ikzelf, ook echt aan de slag willen met wat ze leren. Die help ik om stappen te zetten, net zo groot of zo klein als ze eraan toe zijn. Dit doe ik door veel toegankelijke oefeningen. Ook daag ik deelnemers uit om zelf de regie te nemen. Mijn trainingsstijl is open en ontspannen, en het uitgangspunt is altijd de leerwens van het individu of de groep.

Permanente ontwikkeling

Als trainer, docent en coach blijf ik mijzelf ook ontwikkelen. Zo zorg ik ervoor dat ik jaarlijks minimaal 2 of 3 trainingen volg en heb ik regelmatig gesprekken bij een coach.

In 2020 ben ik door de Corona situatie volledig overgestapt naar online training geven en ontdekte ik dat Live Online Leren net zo interactief vorm te geven is, als fysiek live trainen, en ook heel goed bij mijn trainingen en bij mij past. Online trainen is gebaat bij mijn extraverte persoonlijkheid en interactieve manier van trainen. Daarom streef ik nu naar ongeveer 50% online trainingen verzorgen. Het liefst in combinatie met ‘live’ praktijkdagen.

In evaluaties waarderen deelnemers mijn workshops en coaching als ‘deskundig’ en ‘persoonlijk’. Door gebruik te maken van ervaringsleren en veel interactie zijn deelnemers in mijn trainingen vaak minstens 70% van de tijd zelf actief bezig. Als coach stimuleer ik mensen eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen en dit ervaren veel mensen als positief.

Einstein zei het al…

In bijna 30 jaar zelfstandig ondernemerschap heb ik mijzelf, mijn trainingen en mijn media meerdere keren volledig opnieuw uitgevonden! Met plezier en ook succes.

Grote klanten als Mercedes Benz, De Alliantie en opleidings-instituten als ISBW, Elan Training, NOVI Hogeschool naast veel (grote en kleine) woningcorporaties en Zzp’ers, heb ik geholpen beter te communiceren met hun klanten en ook met elkaar.

Als studente van de Christelijke Agrarische Hogeschool heb ik training gehad van drs. Vrijling. Hierbij heeft zij ons het vak ‘Personeelsmanagement’ gegeven. Deze lessen heb ik met veel plezier ervaren en heb er een hoop van geleerd. Er werd goed tijd besteed aan de individu en door de feedback en afwisselende lessen waren deze erg interessant en leerzaam, een goede afstemming tussen theorie en praktijk.

Bernadette heb ik als docent bij mijn opleiding Klantmanager SZ bij Capabel hogeschool leren kennen . Ik heb haar colleges als zeer prettig ervaren . Bernadette doceert op een positieve wijze met en met humor. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en discussie waardoor de colleges gevarieerd waren .

In het webinar ‘Personal Branding’ voor WebAssistants heeft Bernadette met haar aanstekelijk enthousiasme en ervaring in relatief korte tijd de essentie van personal branding duidelijk gemaakt. Samen met de tips voor een consistente aanpak kan ik met deze basis al aan de slag. Smaakt zeker naar meer!

Wij hebben Bernadette ingehuurd voor persoonlijke coaching en voor het opzetten van een agressie protocol inclusief de training aan al onze medewerkers. Op beide vlakken heeft dit het gewenste resultaat opgeleverd. Met name bij de persoonlijke coaching heeft Bernadette goede resultaten behaald, waar zowel de werknemer als de werkgever veel plezier aan hebben. Het volgende traject wat we met Bernadette hebben ingezet is een training op afdelingsniveau. Hierbij worden de kernwaardes openheid, professionaliteit en teamspirit opgewerkt. Ook dit traject is op een zeer professionele en leuke wijze door Bernadette vorm gegeven. De training moet er toe bijdragen dat het team, ook met de nieuw uitgezette koers, met vertrouwen de toekomst ingaat. Gezien de voorgaande resultaten, zal ook deze training opleveren waarvoor deze bedoelt is.