Psycholoog – Trainer – Coach – HBO docent

Meteen na mijn universitaire studie klinische psychologie en onderwijskunde aan de Universiteit van Leiden koos ik voor een carrière als trainer/adviseur, in eerste instantie in de autobranche. Al vanaf 1988 ben ik actief als trainer en coach en help ik mensen hun gesprekstechnieken verbeteren. Door mijn theoretische kennis te vertalen in praktische handvatten die onmiddellijk toegepast kunnen worden, stimuleer ik mensen om daadwerkelijk te veranderen. Ik geef hier zelf vaak het goede voorbeeld in.

Vervolgopleidingen op het gebied van persoonlijke coaching, personal brand marketing, RET en NLP en paardencoaching helpen mij om trainingen maximaal aan te passen aan de behoeften van een individu of groep. En altijd volg ik nieuwe ontwikkelingen.

Praktische insteek

Ik combineer veel praktijk-oefeningen- en voorbeelden met theorie en humor, en laat zo zien dat leren niet saai of vervelend is. Ik daag je uit om jouw gesprekstechnieken op te frissen en te verbeteren. Mijn trainingsstijl is open en ontspannen, en het uitgangspunt is altijd de leerwens van het individu of de groep. Door mij regelmatig voor langere tijd te verbinden aan een woningcorporatie en Hbo opleiding leer ik een organisatie goed kennen en kan ik meedenken over (scholings-)behoeften op de langere termijn. Door letterlijk mee te lopen in een organisatie en overal te kijken en te praten, maar toch met de visie van een buitenstaander, bereik ik maximale resultaten. De frisse blik van de buitenstaander combineren met de ervaring en expertise van de eigen medewerkers is een ‘gouden greep’.

Bernadette heeft samen met ons de start gemaakt van een geheel vernieuwde opleiding voor monteurs van onze dealers. Mercedes-Benz vond het toen al erg belangrijk dat monteurs klantgericht handelen en daar werden ze in getraind en gemotiveerd. Ik kijk positief terug op onze samenwerking.

Arjaan GriffioenRetail consultant bij Mercedes-Benz Nederland B.V.

Bernadette Vrijling heeft op een bijzonder prettige, deskundige en creatieve wijze een deel van het opleidingsmateriaal vormgegeven en het tevens uitgevoerd. Met succes en tot wederzijds genoegen.

Wilbert Hoffstädtteamleider digitale informatie services bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)