Een nieuwe start is altijd mogelijk!

Ik houd van praktisch ingestelde mensen. Die, net als ik, ook echt aan de slag willen met wat ze leren. Die mensen help ik om stappen te zetten, net zo groot of zo klein als ze aan toe zijn, met veel praktische oefeningen en door het zelf actief bezig zijn te stimuleren.

Ik ging psychologie studeren om ‘mensen te helpen’, maar eigenlijk vooral om meer van mezelf te begrijpen. Aan beide doelen voldeed de studie niet erg, maar ik raakte wel gefascineerd door de diversiteit in mensen. Hoe richt je jouw eigen leven in? Welke keuzes maak je en waarom? Waarom is de één gelukkig en de ander niet? Waarom gaat de één ten onder aan het leven en ziet de ander in dezelfde situatie een uitdaging? En, is het één wel persé beter dan het ander?

Later herkende ik mijn interesse in de positieve psychologie waarbij meer aandacht is voor wat WEL goed gaat dan wat niet goed gaat (dat past beter bij mij). En waarbij er altijd een nieuwe start mogelijk is. Zonder te verloochenen wat je tot dusverre in het leven hebt meegemaakt. (Ja, daar komen authenticiteit en Personal Branding om de hoek kijken.)

Als trainer en coach heb ik naast interesse in anderen, vanzelfsprekend ook interesse in mijn eigen leerproces. Ik blijf jaarlijks trainingen volgen en praat regelmatig met een coach. Mijn 27 jaar ervaring in sociale en commerciële organisaties, en onderwijsinstellingen, zet ik in om mensen verder te helpen. Deelnemers van mijn trainingen en coaching ervaren mij als deskundig en persoonlijk en de trainingen als interactief en creatief, èn vooral stimulerend om de volgende stap te zetten. Als coach stimuleer ik vooral mensen hun eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Want een nieuwe start is altijd mogelijk!

Bernadette heeft samen met ons de start gemaakt van een geheel vernieuwde opleiding voor monteurs van onze dealers. Mercedes-Benz vond het toen al erg belangrijk dat monteurs klantgericht handelen en daar werden ze in getraind en gemotiveerd. Ik kijk positief terug op onze samenwerking.

Arjaan GriffioenRetail consultant bij Mercedes-Benz Nederland B.V.

Bernadette Vrijling heeft op een bijzonder prettige, deskundige en creatieve wijze een deel van het opleidingsmateriaal vormgegeven en het tevens uitgevoerd. Met succes en tot wederzijds genoegen.

Wilbert Hoffstädtteamleider digitale informatie services bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)