Aserto - Voor training en coaching! Bel gelijk 06 430 55 434 bernadette@aserto.nl

3 Tips om echt opnieuw te starten!

Een nieuw jaar en 1 januari is zo’n fijn moment voor goede voornemens.  Tijd voor een nieuwe studie of workshop. De kerstkilo’s er weer af krijgen en eindelijk die verdiepende boeken lezen.  Maar hoe loopt het vaak af met je goede voornemens?

Bij mij lukt die workshop of studie volgen meestal nog wel. En dat boek lees ik ook wel voor meer dan de helft. Maar ja, het in te praktijk toepassen hè? Daar wordt het lastig. Hoe kom je dan toch over die drempel heen? Drie tips die voor mij werken deel ik graag met jou:

TIP 1 Zie het als een experiment

Veel van de weerstand tegen een goed voornemen (afvallen, een studie beginnen, minder vlees eten, stoppen met alcohol drinken, een goed LinkedIn profiel maken) komt uit het gevoel dat als je eenmaal begint, je niet meer terug kunt. Dus daarom begin je maar niet eens.

Dit is de belangrijkste reden waarom de AA, alcoholisten aanraadt om niet voor altijd te stoppen, maar voor 24 uur. Dat kun je best volhouden. En dan morgen weer 24 uur. Dit goede advies geldt gelukkig niet alleen voor het stoppen met een verslaving, maar ook voor andere goede voornemens. Probeer het gewoon eens iets anders te doen, geef het een kans. Door het als een experiment te zien, haal je de zware lading (voor altijd…brrr) eraf. Zo ben ik gestopt met alcohol drinken en een jaar later met roken.

TIP 2 Baken een periode af

Zoals je kunt experimenteren met per 24 uur, is het voor andere uitdagingen handig om een wat langere tijd te nemen, bijvoorbeeld 3 maanden. Spreek met jezelf af dat je jouw nieuwe manier van leven in ieder geval 3 maanden vol houdt. Wat er ook gebeurt. En na 3 maanden mag je van jezelf stoppen met dit nieuwe gedrag. Grote kans dat je dat niet meer terug wilt.

Zo heeft een coachee van mij op deze manier zichzelf geleerd om prospects te bellen. Drie maanden lang, 4 dagen per week, 1 uur per dag gewoon bellen. En ook als ze geen zin heeft, ongesteld is, het buiten regent, haar telefoon zoveel leuke berichtjes laat zien, enzovoort. Het gevoel dat ze na dat uur heeft is fantastisch! Ze heeft het toch maar weer gedaan! Ze heeft ‘by the way’ ook 70% omzet stijging…

TIP 3 Betrek anderen erbij

Deze tip werkte voor mij al op de middelbare school. Al had ik geen zin om iets te leren, ik heb altijd wel zin om sámen te leren. En vooral heb ik altijd wel zin in competitie. Dus samen leren, en wie het hoogste cijfer heeft die wint, dat heeft mij door mijn VWO heen getrokken en zeker door Methoden van Onderzoek en Statistiek bij mijn studie Psychologie.

Ook nu ben ik dol op samenwerken. Door met elkaar bezig te zijn, wil je ook niet de ‘minste’ zijn, en ga je ook aan het werk. En ik spreek al meer dan vier jaar, in navolging van ‘Create your Shining Year’ van Leonie Dawson, elke maand af met een collega-ondernemer om onze resultaten van de afgelopen maand te evalueren en analyseren. Omdat we elkaar wederzijds coachen, is het ook coaching met gesloten portemonnee. En nu ik mijn (omzet) doelen maandelijks deel en er verantwoording over afleg, overtref ik mijn doelen tot nu toe iedere maand!

Wil jij ook aan de slag, en nu eindelijk gaan doen wat je al zolang wilt?

Mijn naam is Bernadette Vrijling en ik werk als trainer, docent en coach. Ooit opgeleid als psycholoog en sinds 1991 zelfstandig ondernemer met mijn bedrijf Aserto training en coaching. Ik help mensen die graag zichzelf willen zijn, ook op hun werk of als ondernemer. Hier zet ik workshops Positieve psychologie voor in. Wil je echt stappen maken, dan is het Positief Groei programma iets voor jou.

Ook heb ik een driedelige videoserie gemaakt, waarin je zelf al aan de slag kunt gaan met positief omdenken en doen. Kijk op deze pagina om je aan te melden voor deze serie.

0 reacties

 

dit veld niet invullen s.v.p.
×